Сьогодні: 28 березня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Події

01 грудня 2014

Засідання Клубу менторів

3 грудня 2014 у Будинку Вчених НАН України (адреса: вул. Володимирська, 45-а), в рамках роботи Клубу Молодих вчених та новаторів, о 18.30 (Біла Вітальня) відбудеться засідання Клубу менторів.

 
21 листопада 2014

Про круглий стіл «Вирощування і переробка сої: проблеми і перспективи розвитку»

    21 листопада 2014 року в актовій залі Інституту захисту рослин НААН відбувся круглий стіл «Вирощування і переробка сої: проблеми і перспективи розвитку».
    Засідання розпочав Президент НААН Гадзало Ярослав Михайлович.
У роботі круглого столу прийняли участь провідні вчені Академії: академіки Бащенко М.І., Іващенко О.О., Бабич А.О., Кравченко В.А.; член-кореспонденти Кулик М.Ф., герой України Найдьонова В.О.

 
20 листопада 2014

Засідання Cтратегічної групи програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера»

       З метою розробки проекту нової Стратегії Програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» на 2015-2025 рр. (Стратегія ЮНЕСКО МАБ) на 26-й сесії Міжнародної координаційної ради з Програми МАБ (МКР-МАБ) у червні 2014 р. було прийнято рішення щодо створення ЮНЕСКО-МАБ Стратегічної групи (Стратегічна група). До складу Стратегічної групи увійшли члени Бюро МКР-МАБ (представники національних комітетів МАБ Мексики, України, Гани, Казахстану та Єгипту), а також 6 експертів з країн-членів Організації.

       13-14 листопада 2014 р. в м. Париж (Франція) відбулося перше засідання Стратегічної групи. На засіданні розглядалися питання: огляд узагальненого першого варіанту проекту Стратегії, підготовленого Секретаріатом МАБ на основі його обговорення на 26-й сесії МКР-МАБ; підготовка проекту Стратегії МАБ та відповідного Плану дій; аналіз проекту та Плану дій з точки зору очікуваних цілей та одержаних результатів; підготовка поновленої та остаточної версії проекту Стратегії та проекту Плану дій не пізніше як за місяць до 27-ї сесії МКР-МАБ; підготовка звіту для МКР-МАБ з урахуванням обговорень Стратегічної групи, положень останнього проекту Стратегії МАБ, а також відповідних пунктів Плану дій.

 
13 листопада 2014

Міжпланетний зонд “Філи” здійснив історичний спуск на ядро комети

12 листопада 2014 року автоматизований спускний модуль “Філи” («Philae») з міжпланетного зонду “Розетта”(«Rosetta») здійснив успішний спуск на ядро комети 67Р/Чурюмова — Герасименко і розпочав його дослідження.

     Команді спеціалістів Центру управління польотами Європейського космічного агентства у Дармштаті вдалося зробити те, що ще нещодавно здавалося неможливим — вперше в історії людства здійснити посадку автоматизованого космічного апарату на поверхню комети.

     Цю комету в 1969 році відкрили молоді астрономи - наші співвітчизники Клим Чурюмов (нині член-кореспондент Національної академії наук України, професор, директор Київського планетарію) і Світлана Герасименко (тепер науковий співробітник Інституту астрофізики Республіки Таджикистан)

 
04 листопада 2014

Запрошуємо молодих науковців приєднатися до Science Slam Ukraine!

     Запрошуємо молодих науковців приєднатися до Science Slam Ukraine! Science Slam – це міжнародна ініціатива з популяризації науки, що органічно поєднує змагання, науку і рок-н-рол.

     Science Slam – це конкурс, у якому молоді науковці, просто зі сцени представляють власні наукові дослідження і змагаються за любов та оплески аудиторії.

 

 

 
06 березня 2014

ПОШИРЕННЯ МІЖНАРОДНОГО НАУКОВО-ТЕХНІЧНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА УКРАЇНИ В ГАЛУЗІ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

20-21 лютого 2014 року в м. Салоніки (Греція) відбулося спільне відкриття двох проектів в галузі інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), що фінансуються Європейською Комісією, і партнерами яких є українські колективи - Національний інформаційний центр зі співробітництва з ЄС в сфері науки і технологій ДП «Укртехінформ» та ГО «Агенція європейських інновацій». Це проект «Підтримка діалогу та співробітництва між країнами ЄС та країнами Східної Європи та Середньої Азії в перспективі Програми «Горизонт 2020» - EAST-HORIZON» та проект «Розширення співробітництва і стратегічного діалогу у сфері ІКТ між країнами ЄС та країнами Східної Європи і Середньої Азії у рамках дослідницького простору Програми «Горизонт 2020» – EECA-2-HORIZON».

У заходах з нагоди відкриття проектів взяли участь представники 14 країн.

 

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017