Today: 29 March 2024 RU UA EN
About Contacts

В Украине стартует "Неделя энергоэффективности - 2013"

01 October 2013

За традицією з 1 по 11 жовтня 2013 року в регіонах України проходитиме «Тиждень енергоефективності – 2013». Захід покликаний продемонструвати громадськості та бізнес-спільноті переваги енергозбереження та використання енергоефективних технологій, їх економічну доцільність та значення для навколишнього середовища.

У всіх областях України в зазначений період пройде низка заходів, зокрема в Києві: Всеукраїнський конкурс «Діти за чисту енергію», конкурс на кращу агітку в сфері енергозбереження «Плакатом по витратах», семінар для вчителів ЗОШ щодо впровадження навчальних програм з енергоефективності (школа № 106), прес-тур на енергоефективні об'єкти тощо.

Інші області, що приєдналися до Тижня енергоефективності проведуть власні заходи, спрямовані на популяризацію питань енергоефективності та поширення досвіду реалізації енергозберігаючих проектів. Зокрема, в Тернопільській області буде проведено семінар для студентів Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя на тему «Енергоефективність та енергозбереження в Тернопільському регіоні». Для дорослого населення місцева влада організовує консультаційні центри, які надаватимуть інформацію з питань економії паливно-енергетичних ресурсів.

У Вінницькій області відбудеться семінар, в рамках якого обговорюватимуть питання щодо запровадження енергозберігаючих та енергоефективних технологій у житлово-комунальному господарстві, а також закладах бюджетної сфери.

Питання щодо впровадження механізмів використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива обговорюватимуть на семінарі в Івано-Франківську. В рамках Тижня, в області відбудеться офіційна церемонія відкриття біогазового заводу ТОВ «Даноша» в с. Копанка, Калуського району.

Унікальну можливість отримати актуальну інформацію з перших рук від представників влади та бізнесу, міжнародних та українських експертів, а також обговорити ключові питання мають можливість учасники та почесні гості ХІІІ Міжнародно-економічного форуму: «Глобалізація та Інтеграція: Виклики та Рішення», який відбудеться у Львівській області. Тема дискусії: «Екотехнології – стратегії майбутнього», питання, що обговорюватимуть: енергозбереження: технології, реалії, досвід; екологія у виробництві та побуті: модернізація виробництва, переробка та утилізація відходів; ЕкоСпоживання: новий стиль життя; «Зелене будівництво»: вдалий досвід і нові можливості.

Крім того, в рамках Тижня енергоефективності на вулицях багатьох міст України, а також на радіо та телебаченні з’явиться соціальна реклама із закликами ефективно використовувати енергію, щоб не лише заощаджувати власні кошти, а й жити в екологічно чистому середовищі.

З програмою Тижня можете ознайомитись на сайті: http://saee.gov.ua/tizhden-energoefektivnosti

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017