Сьогодні: 20 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

У Запорізькому національному університеті окреслили напрями співпраці із Німецькою службою академічних обмінів

02 квітня 2015, 12:48

   Керівник Інформаційного центру DAAD (Німецька академічна служба обмінів) у Києві Флоріан Кюхлер завітав до Запорізького національного університету, щоб обговорити з адміністрацією ВНЗ питання підтримки двостороннього обміну науковцями в рамках програми DAAD. Він зустрівся з проректором з наукової роботи ЗНУ Геннадієм Васильчуком, начальником відділу міжнародних зв'язків та роботи з іноземними студентами ЗНУ Вікторією Вертегел і директором центру інтенсивного вивчення іноземних мов ЗНУ Наталією Костенко.

   Флоріан Кюхлер зазначив, що презентована програма важлива для підтримки коротких наукових стажувань, обміну досвідом і встановлення зв'язків із колегами. Стипендії DAAD пропонують науковцям провести дослідження та підвищити кваліфікацію в Німеччині.

   У рамках візиту до Запорізького національного університету керівник інформаційного центру DAAD Флоріан Кюхлер зустрівся також зі студентами факультетів іноземної філології, менеджменту та історичного. Гість представив увазі студентів різноманітні програми, які дозволяють навчатися або проходити стажування в Німеччині. «Стати учасником програми DAAD не складно – необхідно лише подати документи та скласти мовний тест», – розповів Флоріан Кюхлер. Під час зустрічі студенти отримали не тільки корисну інформацію, а також мали можливість поспілкуватися з почесним гостем.

   Крім того, керівник інформаційної служби став почесним гостем засідання круглого столу на тему: «Система вищої освіти у ФРН та можливості навчання у ФРН українських студентів», яке відбулося на юридичному факультеті в рамках роботи Запорізького відділення Центру німецького права Київського національного університету імені Тараса Шевченка, котрий функціонує на базі ЗНУ з грудня 2014 року.

   На початку засідання декан юридичного факультету Запорізького національного університету Тетяна Коломоєць розповіла про перші успіхи Запорізького відділення Центру німецького права, а також поділилася планами Центру на майбутнє. Після цього учасники круглого столу детально обговорили особливості системи вищої освіти, в тому числі і юридичної, освіти у Федеративній Республіці Німеччині, визначили особливості та перспективи академічного обміну студентів і викладачів Запорізького національного університету з університетами Німеччини.

   Флоріан Кюхлер, у свою чергу, проінформував учасників круглого столу про можливості навчання у ФРН через Українське відділення Німецької служби академічних обмінів (DAAD) саме для студентів юридичного профілю. Також він зупинився на особливостях діяльності організації та проведенні конкурсу на отримання стипендій DAAD, підтримки фондом контактів із німецькими та українськими ВНЗ, факультетами, розповів про співпрацю з Міністерством освіти і науки України, Посольством ФРН та іншими представництвами німецьких організацій в освітній галузі (Інститут ім. Гете, ЦФА та інші).

   Після закінчення круглого столу його учасники домовились про подальшу співпрацю ЗНУ та фонду DAAD у проведенні різнопланових заходів, у залученні представників Запорізького національного університету до них, запрошення до ЗНУ відомих німецьких юристів-учених і юристів-практиків. Важливою є домовленість про внутрішню спеціальну форму фахової співпраці та у перспективі – відкриття в Запоріжжі консультаційного центру DAAD.

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017