Сьогодні: 18 січня 2018 RU UA EN
Free hacker tools
Про мережу Контакти
Стати учасником Української інтегрованої системи трансферу технологій Як розмістити запит/пропозицію
Технології

Застосування цукровмісних замінників солоду у пивоварінні з метою розробки нових сортів пива та економії сировини

Індентифікаційний номер: Пропозиції
Опубліковано: 12 грудня 2013 Кінцева дата: 19 січня 2020
Країна: Україна

Перед сучасними пивоварами гостро стоїть проблема дефіциту високоякісної сировини для виробництва пива, а також висока конкуренція на споживчому ринку. Для вирішення даних питань науковці Національного університету харчових технологій (м. Київ, Україна) розробили технологію приготування пива із застосуванням цукровмісних замінників солоду, а саме глюкозно-фруктозних сиропів та мальтозної патоки. Їх хімічний склад і властивості дають можливість урізноманітнення асортименту для більш повного задоволення потреб споживачів та економії основної сировини. Автори шукають партнерів – власників підприємств пиво-безакогольої промисловості для співпраці по впровадженню даних технологій.


Ключові слова:

Технологія харчових продуктів


Опис пропозиції

Суть розробки полягає в удосконаленні технології пивного сусла з підбором оптимальних доз замінників солоду, режимів приготування сусла, особливостей його зброджування та впливу на якісні показники готового пива.

Пропозиція стосується також високогустинного пивоваріння, з деталізацією накопичення смакових продуктів бродіння та інших якісних показників пива. Розробка дозволяє суттєво розширювати асортимент продукції з підвищенням якості і оптимізацією її собівартості на пивзаводах різної потужності.

Тип технології

Процес

Сфера застосування

Поширення застосування на пиво-безалкогольних підприємствах.

Технічні та економічні переваги

За допомогою даної технології Ви зможете досягти:

-       Економію основної сировини, зокрема, економію хмелю на 12-20% за рахунок зменшення втрат під час кип’ятіння сусла з хмелем;

-       Значне підвищення рівня біологічної та колоїдної стійкості;

-       Розширення асортименту продукції;

-       Оптимізацію собівартості продукції;

Вихід на конкурентоспроможний рівень.

Iнноваційні аспекти

За допомогою даної технології Ви зможете досягти:

-       Економію основної сировини, зокрема, економію хмелю на 12-20% за рахунок зменшення втрат під час кип’ятіння сусла з хмелем;

-       Значне підвищення рівня біологічної та колоїдної стійкості;

-       Розширення асортименту продукції;

-       Оптимізацію собівартості продукції;

Вихід на конкурентоспроможний рівень.

Де була представлена технологія

Національний університет харчових технологій

Практичний досвід застосування

Поширення застосування на пиво-безалкогольних підприємствах.

Поточна стадія: Впроваджено
Статус прав інтелектуальної властності: Заявка на патент

Умови співпраці:

Тип організації:

БАЖАННЯ ВПРОВАДЖУВАТИ НОВІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА ПИВА, РОЗРОБЛЯТИ НОВІ СОРТИ

Регіони: Країни СНД
Східна Європа
Центральна Європа
Умови і обмеження:

? Технічне консультування ? Контроль якості ? Технічне обслуговування

Підтримка, що надається при передачі технічного проєкту:

? Спільна подальша розробка ? Випробування нових застосувань ? Адаптація до вимог замовника


Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017