Today: 20 May 2024 RU UA EN
About Contacts

Укрепление связей между изменением климата ученые и политики

15 October 2013, 11:20

Адаптація до зміни клімату є одним з найбільш важливих питань, що стоять перед суспільством в 21- му столітті. Таким чином, оцінки наслідків зміни клімату та адаптації стали важливою галузі наукових досліджень і розробки політики.

Міжнародні політичні угоди, зобов'язання та ініціативи тепер виконує функції науково-технічного водіїв, формування науково-дослідної діяльності. У той же час, безпрецедентний рівень взаємодії між вченими і політиками розробили. Наукові експерти покликані консультувати і включіть прийняття обґрунтованих рішень. Але зв'язки між наукою і політикою не є простою справою.

Фінансований ЄС проект КОЛО -2 ('вивчення змін клімату та координації реагування для Великої Європи - 2-го покоління ERA- NET - наука зустрічає політики») працює для підтримки спільної європейської порядку денного наукових досліджень та обміну передовим досвідом з адаптації з національними та європейських директивних органів.

Мета проекту, щоб переконатися, зміни клімату дослідження спрямоване на реальні національні та європейські політики, потреб розвиваються європейської мережі для фінансування наукових досліджень та обміну знаннями з адаптації. У рамках проекту також розвиток довгострокового співробітництва між національними та регіональними змінами клімату фінансування і дослідницьких програм.

Проект, на чолі з фондом факультету наук Університету Лісабона, почалися на основі аналізу наявних знань про наслідки зміни клімату, вразливості та адаптації. У рамках проекту також були розглянуті можливості для довгострокового співробітництва транснаціональних досліджень.

Вони дивилися на шляху створення спільного порядку денного ЄС з упором на дослідження клімату та адаптації політики.

Проект проаналізував, як спільні конкурси фінансування та інших програм фінансування може включати в себе потреби і фінансують організаціями та органами державної влади і як вони можуть найкращим чином реагувати на реальних наукових і політичних питань. Кілька спільних ініціатив та спільних конкурсів наукових проектів були запущені.

Нарешті, КОЛО -2 покликаний допомогти дослідникам обмінюватися знаннями та досвідом. Проект організував кілька семінарів, деякі у співпраці з іншими ініціативами та організаціями. Партнери проекту кажуть, що ці явне вплив на зміни клімату досліджень і політичних подій в Європі.

Дослідження зміни клімату є динамічною поля, з новими національними програмами виходять на заміну старих. Завдяки цьому динамічний стан справ, зусилля з координації досліджень, таких як ті, виступив КОЛО -2 прийшов в потрібний час.

Проект створив єдину мережу з 34 закладів з 23 країн, де знання про передовий досвід в області програмування та фінансування досліджень можуть бути спільними. Ця мережа тісно співпрацює з ЄС щодо клімату спільна ініціатива програмування (JPI) з метою зміцнення зв'язків між національними науково-дослідної діяльності в цій області у країнах-членах ЄС.

КРУГ- 2 отримала близько 2 млн. євро на фінансування з боку ЄС. Проект має завершитися в квітні 2014 року.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, відвідайте:

КРУГ- 2 http://www.circle-era.eu

проект листок http://cordis.europa.eu/projects/rcn/96260_en.html

Підстава факультету природничих наук університету Лісабона http://www.fc.ul.pt

Лабораторія Системи, прилади та моделювання в науці і техніці в цілях простору і навколишнього середовища http://www.sim.ul.pt

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017