Today: 09 May 2024 RU UA EN
About Contacts

ЖДУ имени Ивана Франко и польский Силезский университет в Катовице работать над совместными учебно-научными проектами

18 October 2013, 13:20

Житомирський державний університет імені Івана Франка відвідала делегація з Республіки Польща на чолі з проректором із міжнародної роботи Сілезького університету в Катовіце доктором Мірославом Наконечним та першим заступником голови Житомирської облради Володимиром Арешонковим.

Останнім часом Житомирський університет налагоджує співпрацю з вищими навчальними закладами Республіки Польща. Такий крок зумовлений великою зацікавленістю студентів та викладачів університету залучатися до спільних українсько-польських наукових проектів, а також отриманням диплома європейського зразка.

Університет в Катовіце пропонує широкий вибір напрямів і спеціальностей: філологічну, психолого-педагогічну, математики, фізики й хімії, етнології, біології та охорони довкілля, радіо і телебачення – отож студенти, молоді та визнані науковці обох вищих навчальних закладів можуть реалізовувати навчально-наукові заходи.

Під час зустрічі з проректором польського університету Мірославом Наконечним обговорено проект договору між Сілезьким університетом в Катовіце та Житомирським державним університетом імені Івана Франка. «Польські навчальні заклади готові до дружньої співпраці з українськими ВНЗ, охоче долучали б студентів і викладачів до участі у різноманітних програмах, тим більше, що поле міжнародної діяльності для українців може розгорнутися ще ширше у зв’язку з новими освітніми пропозиціями ЄС», – наголосив Мірослав Наконечний.

Нещодавно представники Житомирського державного університету імені Івана Франка разом із Вищою лінгвістичною школою в м. Ченстохові (Республіка Польща) взяли участь у семінарі щодо реалізації спільних навчально-наукових проектів, зокрема програми «подвійний диплом». Під час цієї зустрічі заклади підписали угоду про співпрацю.

За інформацією ЖДУ імені Івана Франка

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017