Today: 28 April 2024 RU UA EN
About Contacts

Armenia and Russia are developing cooperation in innovation

06 July 2012, 13:32

Керівник Росспівробітництва Костянтин Косачев і міністр економіки Вірменії Тигран Давтян 5 липня 2012 взяли участь в обговоренні спільних інноваційних проектів. На зустрічі були присутні автори 20 інноваційних проектів, що пройшли експертну презентацію в Російсько-вірменському центрі інноваційного співробітництва.

«Ця співпраця дозволяє «експортувати» інноваційні ідеї, що відповідають концепції розвитку експорту Вірменії. Тобто, ми повинні експортувати не лише товари та послуги, а й інноваційні ідеї », - сказав Давтян на зустрічі в представництві Росспівробітництва в Єревані, відзначаючи, що участь представників міністерства економіки у зустрічі важливо тому, що відомство прагне знайти економічну застосованість цих ідей.

За словами Давтяна, велика частина з 20 інноваційних проектів ще не реалізовані через обмежені технічних і фінансових можливостей, і формат вірмено-російського співробітництва може стати хорошим інструментом для просування розроблених у Вірменії інноваційних ідей. Але при цьому поки що передчасно говорити про конкретний фінансуванні проектів, тому що зараз ще проводяться відповідні експертизи та оцінки ефективності проектів. «Це шлях, який необхідно пройти крок за кроком», - сказав Давтян.

Крім того, в ході зустрічі було підписано угоду про інноваційний співпрацю між представництвом Росспівробітництва у Вірменії і ТОВ «Міка Прогресстех» і «Національним центром інновацій та підприємництва» Міністерства економіки Вірменії. Як сказав Давтян, це рамкова угода, яка дозволить здійснювати конкретне співробітництва за конкретними проектами. Він також нагадав, що Росія є найбільшим торговельно-економічним та інвестиційним партнером Вірменії, і співпраця в інноваційній сфері стане новим і перспективним напрямком.

У свою чергу, Косачев зазначив, що Росспівпраця готове допомагати вченим, інноваторам, інститутам знаходити один одного, залучати проекти, знаходити відповідне фінансування.
http://www.venture-news.ru

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017