Today: 20 May 2024 RU UA EN
About Contacts

Состоялось совещание по вопросам развития украинского-китайского сотрудничества в области образования и науки

10 October 2013, 14:28

10 жовтня 2013 року під головуванням Першого заступника Міністра освіти і науки Євгена Суліми відбулася нарада з питань розвитку українсько-китайського співробітництва в галузі освіти і науки.

У нараді взяли участь ректори та проректори вищих навчальних закладів, які мають угоди з китайськими університетами, зокрема, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна, Національного авіаційного університету, Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова та ін.

Під час наради обговорено домовленості, які були досягнуті під час засідання українсько-китайської комісії, яка відбулася у Китайській Народні Республіці у 2012 році.

Євген Суліма зазначив, що у напрямі співробітництва з КНР в галузі освіти і науки Україна проводить велику роботу, цьому питанню приділяється значна увага, адже Китай для України – стратегічний партнер.

У свою чергу, представники вищих навчальних закладів поінформували про хід реалізації підписаних угод між українськими та китайськими університетами.

Окрім того, на засіданні обговорено питання інтенсифікації роботи стосовно запровадження подвійних дипломів; обміну студентами та участі українських вищих навчальних закладів у виставці в КНР, яка відбудеться у листопаді; створення китайськомовної версії сайтів вищих навчальних закладів, умов для вивчення української мови для іноземних громадян (школи при ВНЗ), робочої групи з опрацювання питань щодо прийому на навчання до ВНЗ іноземних громадян та ін.

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017