Today: 20 May 2024 RU UA EN
About Contacts

В Киеве состоялось открытие проекта Twinning «Усиление институциональной способности ГКА Украины в реализации европейских космических программ в сфере спутниковой навигации EGNOS / Galileo и дистанционного зондирования Земли GMES»

11 October 2013, 11:24

14 жовтня 2013 року у приміщенні Державного космічного агентства України (м. Київ, вул. Московська, 8) відбулося офіційне відкриття проекту Twinning «Посилення інституційної спроможності Державного космічного агентства України в реалізації європейських космічних програм у сфері супутникової навігації (EGNOS/ Galileo) та дистанційного зондування Землі (GMES)», який був започаткований у рамках програми ЄС – «Політика Добросусідства між Іспанським Національним інститутом аерокосмічних технологій (INTA) та Представництвом Європейського Союзу в Україні».

Метою проекту є гармонізація нормативно-правової бази України з нормами та стандартами ЄС, що має призвести до ефективної українсько-європейської співпраці в космічній сфері, сприяти залученню України до космічних програм Європейського Союзу, а саме – за напрямками супутникової навігації та дистанційного зондування Землі.

В урочистому відкритті проекту Twinning взяли участь: Посол, Голова Представництва ЄС в Україні п. Ян Томбінські, Посол Іспанії в Україні п. Хосе Родрігес Мояно, представники Нацдержслужби, керівники проекту та постійні радники проекту від обох сторін.

Від іспанської сторони керівником проекту призначено п. Мануеля Мулеро Валенсуелу - керівника програми GALILEO, директора департаменту радіочастотних та електронних технологій INTA; заступник керівника проекту п. Хосе Мануель Горостьяга Угальде - менеджер проектів в INTA; постійний радник проекту - п. Хосе Ортуньо Фернандес.

Керівник проекту від української сторони п. Сергій Засуха - заступник Голови Державного космічного агентства України; партнер постійного радника проекту Twinning від України п. Микола Демиденко - заступник начальника управління спеціальних програм ДКА України.

Сторони обговорили питання подальшого співробітництва в рамках проекту Twinning. Керівником проекту від іспанської сторони було зроблено презентацію щодо напрямків робочої програми, структури та цілей проекту.

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017