Today: 02 May 2024 RU UA EN
About Contacts

Правительство России рассмотрит вопрос об утверждении положения о ФАНО

25 October 2013, 11:00

Уряд Росії на засіданні в п'ятницю розгляне питання про затвердження положення про Федеральному агентстві наукових організацій ( Фано ) , у відання якого надходять інститути держакадемію наук в ході їх реформи , повідомляє прес -служба кабінету міністрів.

Положення про агенцію - ключовий документ , який визначає роботу Фано . Проект цього документа був представлений на громадське обговорення 11 жовтня. Для вироблення пропозицій щодо цього документу раніше була створена міжвідомча робоча група з представників Міністерства освіти та науки , РАН , Ради Федерації та Державної Думи .

Міністерства освіти та науки в кінці червня оголосило про масштабну реформу держакадемію наук . У доопрацьованому з урахуванням пропозицій наукового співтовариства і підписаному президентом країни в кінці вересня законі про реформу передбачається приєднання РАМН і РАСГН до РАН і перехід академічних інститутів у відання новоствореного агентства. Керівництво діяльністю агентства здійснює уряд Росії .

Заступник міністра освіти і науки РФ Людмила Огородова в четвер повідомила , що Фано керуватиме не тільки академічними інститутами , але і всіма науковими організаціями Росії . Окремою постановою уряду РФ буде створено науково -координаційна рада Фано , також сказала вона.

функції агентства

Згідно з оприлюдненим раніше тексту проекту положення , Фано , зокрема, здійснює функції та повноваження засновника організацій , підвідомчих агентству , а також власника федерального майна , закріпленого за Фано і цими організаціями . Агентство буде головним розпорядником та одержувачем коштів федерального бюджету .

Крім того , Фано затверджує програми розвитку підвідомчих наукових організацій , госзаданія (з урахуванням пропозицій РАН) на проведення ними фундаментальних і пошукових наукових досліджень , проводить оцінку ефективності діяльності цих організацій.

Також Фано проводить економічний аналіз роботи підвідомчих державних унітарних підприємств та затверджує економічні показники їх діяльності , проводить в підвідомчих організаціях перевірки фінансово - господарської діяльності та використання майна . Агентство закріплює за організаціями федеральне майно і виробляє в установленому порядку правомірне вилучення цього майна.

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017