Today: 02 May 2024 RU UA EN
About Contacts

Ульяновский проект вызвал интерес у зарубежных гостей на выставке производителей готовых изделий из композитных материалов

25 October 2013, 12:32

Спеціалізована виставка « Advanced materials . Російський ринок виробів з композитних матеріалів » пройшла 22 жовтня о Ульяновському нанотехнологічному центрі .

Організаторами виставки стали Міністерство стратегічного розвитку та інновацій Ульяновської області , «Ульяновський центр трансферу технологій» та ТОВ «Інновації Трейд».

Експертами виступили представники найбільшої в світі та Європі мережевої організації у сфері композитів JEC Composites . З учасниками виставки зарубіжні гості поговорили про наноцентрів , російському ринку композитів , перспективних проектах цього напрямку , про провідному підприємстві Ульяновської області ВІАМ з розробки інноваційних технологій , подивилися представлені зразки .

«У Росії вкрай низьке виробництво композитних матеріалів - всього 0.003 % у загальному світовому обсязі. У зв'язку з цим Ульяновський наноцентрів вкрай зацікавлений увійти до кооперації з підприємством JEC Composites , щоб отримати кращий світовий досвід у цій сфері » , - прокоментував генеральний директор ТОВ « Ульяновський центр трансферу технологій »Андрій Редькін .

Одним з проектів , презентованих від Ульяновської області , став проект, пов'язаний з організацією виробництва потужних ультрафіолетових світлодіодних опромінювачів .

« Представлена ​​нами інноваційна технологія ультрафіолетового світлодіодного затвердження композитних матеріалів на основі поліефірних смол ( кажучи простою мовою , тих речовин , які реагують на світло) , має ряд переваг перед рутинною роботою . Дана технологія заміняє зварювання ( електричну , газову ) , дозволяє залатати діри за допомогою матеріалів , які полімерізіруется під дією ультрафіолетового випромінювання » , - прокоментував директор Інституту радіотехніки й електроніки ім.В.А.Котельнікова РАН , доктор технічних наук В'ячеслав Сергєєв.

«Наш проект унікальний у своєму роді. Зарубіжні колеги розробили аналоги на ртутних лампах , але їх ефективність майже в десять разів нижче. Проект викликав величезний інтерес у представників JEC Composites . Вони запропонували в найкоротші терміни підготувати всі необхідні матеріали англійською мовою , щоб їх експерти могли вивчити проект і оцінити ступінь його унікальності (у чому , власне, ми не сумніваємося ) . У разі позитивної відповіді , ми станемо учасниками відомої щорічної міжнародної виставки композитів , яка пройде навесні

наступного року в Парижі. Там буде представлено понад 1500 експонентів з усіх континентів світу . Це виставка номер один у галузі і прийняти участь в ній велика удача » , - зазначив директор ТОВ« Центр інновацій та кооперації »Дмитро підіймається.

Для довідки:

На сьогоднішній день мережа JEC об'єднує більше 250 000 професіоналів з ​​100 країн світу . JEC підтримує розвиток композиційних матеріалів шляхом сприяння обміну і передачі знань між постачальниками і споживачами . Місія JEC полягає в організації обміну та полегшенні взаємодії між усіма зацікавленими гравцями - виробниками сировини , переробниками дистриб'юторами , установ , вчених , дослідників і користувачів.

Джерело : Прес -служба Міністерства стратегічного розвитку та інновацій Ульяновської області

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017