Today: 09 May 2024 RU UA EN
About Contacts

Ульяновская область: нужна система подготовки специалистов в сфере инноваций

17 October 2013, 12:14

У Ульяновської області планується розробити систему перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців в інноваційній сфері. Відповідне доручення дав губернатор Сергій Морозов на нараді з питань реалізації інноваційних проектів і розвитку нанотехнологій в рамках чергового засідання Ради з модернізації економіки та інноваційного розвитку регіону.

За інформацією Міністерства стратегічного розвитку та інновацій регіону , в даний час в Ульянівській області діє близько 60 інноваційних підприємств , у той час як три роки тому їх кількість становила вісім .

« Цілком очевидно , що в сучасних умовах найбільш конкурентоспроможними виявляться саме ті регіони , які забезпечують розвиток науки , а також комерціалізацію наукових розробок абсолютно у всіх областях діяльності . Хочу зауважити , що ми не тільки хочемо , але і можемо стати такою територією , і вже зараз добилися непоганих результатів по створенню в регіоні інноваційної моделі розвитку , - заявив Сергій Морозов. - Сьогодні у нас

введені всі основні об'єкти інноваційної інфраструктури , працюють інститути розвитку і технопарки при вузах області , створені інноваційні кластери в таких стратегічно важливих галузях , як авіація та ядерна промисловість , інформаційні розробки , машинобудування і верстатобудування ».

Глава регіону зазначив , що для подальшої модернізації даного напрямку необхідно провести комплексний аналіз нормативної бази Ульяновської області у сфері інноваційного розвитку. Також за дорученням губернатора до кінця року буде розроблена «дорожня карта » підвищення кваліфікації та перепідготовки фахівців , зайнятих в інноваційній діяльності .

ІА "Альянс Медіа"

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017