Today: 02 May 2024 RU UA EN
About Contacts

Ukraine and Japan have great potential for cooperation in innovation sphere

11 July 2012, 12:57

З метою обговорення перспектив розвитку українсько-японського співробітництва у науково - технічній сфері з 8 по 12 липня поточного року проходить візит японської делегації на чолі з Заступником міністра освіти, культури, спорту, науки і технологій Японії паном Канджі Фуджікі до України. В рамках візиту 9 липня 2012 року в приміщенні Держінформнауки відбулось засідання за темою “Співробітництво у науково-технічній сфері”, участь у якому взяли Перший заступник Голови Держінформнауки Борис Гриньов, Голова Державного фонду фундаментальних досліджень Валерій Кухар, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Тоічі Саката, Заступник міністра освіти, культури, спорту, науки та технологій Японії Канджі Фуджікі та інші представники наукових інституцій України та Японії. 
Розпочав засідання Борис Гриньов. Він привітав учасників засідання та зазначив, що Україна має достатній потенціал і бажання розвивати відносини у сфері науково-технічного співробітництва з Японією. 
Канджі Фуджікі, Заступник міністра освіти, культури, спорту, науки та технологій Японії, висловив вдячність Уряду України за надану допомогу в ліквідації наслідків аварії на АЕС «Фукусіма» та за підтримку співробітництва двох країн. Зважаючи, що розвиток науково-технічної сфери та сфери інноваційної діяльності є рушійною силою для розвитку економіки, Заступник міністра відзначив, що обидві країни мають потенціал, який за умов співпраці сприятиме створенню нових технологій та інновацій. 
Також представники української сторони Борис Гриньов та Валерій Кухар поінформували присутніх щодо сучасного стану розвитку науково-технічної політики України, розглянувши більш детально питання щодо правових засад, державного регулювання, пріоритетних напрямків розвитку науково-технічної сфери в Україні. Крім того, йшлося про міжнародне співробітництво з науковими інституціями інших країн.
В свою чергу, представники японської сторони Кенджі Кімура, Начальник відділу міжнародного науково-технічного співробітництва Міністерства освіти, культури, спорту, науки та технологій Японії, та Хісаши Като, Директор департаменту міжнародних програм Японського товариства сприяння науці, представили учасникам засідання основні засади науково-технічної політики Японії, доповіли про державний механізм фінансування досліджень, існуючу законодавчу базу та діючі міжнародні програми в рамках яких співпрацюють з іншими державами. Крім того, відбулася презентація основних організацій, які займаються розвитком даної сфери, їхня структура, фінансування та напрямки співробітництва, зокрема, з Україною. Також були представлені програми, які орієнтовані на молодих науковців і студентів, та найбільші дослідницькі платформи Японії.
Учасники зустрічі висловили сподівання, що дана зустріч може стати значним поштовхом до активізації співробітництва між двома країнами у майбутньому.

http://www.dknii.gov.ua

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017