Today: 09 May 2024 RU UA EN
About Contacts

Украина дебютирует на IT-выставке в Дубае

21 October 2013, 15:19

Міжнародна виставка інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) Gitex Technology Week представляє в Дубаї найновіші пропозиції від провідних виробників світу. Уперше в заході бере участь Україна.

Про це повідомляє видання Khaleej Times.

"33-тя виставка Gitex Technology Week зібрала 3,5 тис. учасників зі сфери інформаційно-комунікаційних технологій з 61 країни і більш як 130 тис. професіоналів галузі зі 150 країн. Організатори вітають нових учасників з Білорусі, Бразилії, Кенії, Литви, Сербії, Словенії, Тунісу та України", - йдеться у повідомленні. За даними на сайті виставки, Україну представляє дніпропетровська компанія POLYGATOR - розробник і виробник багатоканальних шлюзів VoIP-GSM/UMTS, обладнання для VoIP технологій, офісної телефонії, центрів обробки викликів і SMS-центрів тощо.

Найбільша у регіоні Близького Сходу, Африки і Південної Азії виставка Gitex Technology Week входить до списку топ-3 глобальних подій у сфері інформаційно-комунікаційних технологій і щороку збирає в Дубаї 80% провідних світових брендів зі сфери ІКТ. Організатори кажуть про збільшення цього року загальної кількості учасників на 12%. Офіційною країною-партнером цього разу є Сербія.

Дослідницько-консалтингова компанія Gartner, що спеціалізується на ринках інформаційних технологій, підрахувала, що витрати країн Близького Сходу і Північної Африки на сферу ІКТ стрімко зростатимуть і досягнуть 192,9 млрд. доларів у 2013 році, що на 5,5% більше показника 2012 року. До 2016 року країни регіону вкладатимуть у ІКТ 223 млрд. доларів. Найбільше коштів витрачатиметься на пристрої (мобільні телефони, персональні комп'ютери, планшети та принтери) - до 29,6 млрд. доларів у 2013 році (ріст на 7,7% у порівнянні з 2012 роком) і програмне забезпечення - 3,4 млрд. доларів.

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017