Today: 27 April 2024 RU UA EN
About Contacts

Супрамолекулярные полимеров - возможно биоматериал для искусственного частей человеческого

24 October 2013, 10:24

Фінансуються ЄС дослідники знаходяться на шляху до створення частин біоіскусственних нирки з нового полімеру - які могли б знизити ризик бути відкинутим трансплантації в організмі людини.

Біоматеріали можуть бути вставлені в організмі людини, щоб замінити або підтримувати біологічну функцію, що дозволяє пацієнтам жити довше. Тим не менше, їх використання як і раніше обмежена, тому що вони не повною мірою інтегруватися з живими клітинами і тканинами - призводить до можливості відмови.

Фінансований ЄС проект SUPOCOSYS (Від супрамолекулярної полімерів відособлених систем) намагається вирішити проблему шляхом вивчення нового матеріалу, який можна використовувати для розробки, синтезують і самозбірки біоматеріалів, які динамічно адаптувати свої властивості в клітинах людини. Використовуючи ці матеріали адаптовані, частини біоіскусственних нирки демонструватимуть властивості матеріалу.

Інші медичні застосування могли б передбачати розширення діалізного лікування, зменшення відторгнення трансплантата або застосування в якості інноваційних швів.

Під керівництвом доктора Egbart Віллем Мейер, дослідник з Технічного Universiteit Ейндховен в Нідерландах, який отримав Європейська дослідницька рада (ERC) гранту в 2009 році, команда проекту робить наголос на створенні супрамолекулярної полімерів - системи, що складаються з макромолекул, приєднався специфічними зв'язками, які контролюють їх складання та поведінки.

Супрамолекулярні полімери є випадковими або заплутаний котушками, з пластмас і еластомерів, як механічні властивості. Вони мають здатність до процесу, утилізації і самовідновлення, і створюються шляхом самостійної збірки.

Вони також є унікальними в тому, що вони можуть бути оброблені при низькій температурі, а потім маніпулювати без праці. Мейєр полягає в експлуатації цих активів для подальшого підвищення матеріали та впроваджувати більш складні функціональні можливості супрамолекулярних систем.

Протягом п'ятирічного проекту, який планується завершити в березні 2015 року, дослідники розробляють, синтезу та самосборки матеріалів супрамолекулярної полімери, властивості яких адаптовані зовнішні подразники.

У співпраці з д - ром Данкерс Патрісія, також технічного Universiteit Eindhoven та які отримали грант ERC Починаючи в 2012 році, команда доктора Мейєра буде виробляти деталі прототипу біоіскусственних нирки, яка може привести до поліпшення методів діалізу або портативний апарат діалізу. Їх робота також має потенціал, щоб поліпшити шанси на успіх трансплантатів за рахунок зниження ризику відторгнення.

Запроваджуючи цей новий клас матеріалів, Мейєр вдалося показати, як полімери мають хороші і унікальні властивості матеріалів, незважаючи на пов'язані слабкими взаємодіями замість довгих ланцюгів.

SUPOCOSYS фінансується в рамках Програми Ідеї Європейської дослідницької ради, з EUR 1950000 передових грант призначений для науково незалежних дослідників з профілем, який ідентифікує їх як лідерів у своїх областях дослідження.

У 2011 році проект також отримав грант, на суму до 150 000 євро, розроблений, щоб допомогти ERC - фінансуються дослідження Синій міст небо розрив між їх дослідження та самій ранній стадії товарної інновації. Проект спрямований на аналіз комерціалізації технології на ринку.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, відвідайте:

проект листок http://cordis.europa.eu/projects/rcn/93962_en.html

Технологічний університет Ейндховена http://www.tue.nl/en/

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017