Today: 20 May 2024 RU UA EN
About Contacts

О премии Президиума НААН «За лучшую научную доклад молодого ученого НААН из фундаментальных и прикладных исследований»

11 October 2013, 11:21

3 жовтня 2013 року відбулось розширене засідання Відділення рослинництва, на якому було заслухано доповіді молодих вчених з наукових установ Відділення, які брали участь у конкурсі на здобуття премії Президії НААН «За кращу наукову доповідь молодого вченого НААН з фундаментальних і прикладних досліджень». Розглянуто 11 наукових доповідей з актуальних проблем рослинництва – селекції, насінництва, захисту рослин, біотехнології, генетики та інших.

За результатами конкурсу кращими визнані наступні наукові роботи, які рекомендовані для участі в другому турі конкурсу:

1. Гудзенка Володимира Миколайовича – завідувача лабораторії селекції ячменю Миронівського інституту пшениці ім. В.М. Ремесла НААН, кандидата сільськогосподарських наук – «Оцінка адаптивного потенціалу ячменю за параметрами пластичності і стабільності та її використання в селекції у Лісостепу України».

2. Шматковської Катерини Андріївни – молодшого наукового співробітника лабораторії захисту рослин ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» «Фітосанітарний моніторинг хвороб багаторічної деревини винограду для створення системи прогнозування їх розповсюдження та оптимізації захисту виноградних насаджень».

3. Ременюк Світлани Олександрівни – наукового співробітника лабораторії гербології Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН, кандидата сільськогосподарських наук – «Біологічні особливості і шляхи контролювання ваточника сирійського».

4. Мозговської Ганни Валеріївни – аспіранта Інституту овочівництва і баштанництва НААН – «Біотехнологічні методи створення вихідного селекційного матеріалу баклажана (Solanum melongena L.), стійкого до біотичних та абіотичних факторів середовища».

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017