Today: 02 May 2024 RU UA EN
About Contacts

Board of Trustees SkolTeha held its first meeting

10 July 2012, 09:58

До складу опікунської ради СколТеха входять віце-прем'єр РФ Владислав Сурков, президент фонду "Сколково" Віктор Вексельберг, президент СколТеха Едвард Кроулі, президент, голова правління Ощадбанку Росії Герман Греф, голова ради директорів металургійної групи Evraz Олександр Абрамов.

Членами ради також є засновник, керуючий партнер і генеральний директор Flagship Ventures Нубар Афеян, директор з розвитку інституту глобальних політичних досліджень (ІГПІ) при Університеті Пердью (США) Арден Бемент, генеральний секретар Міжнародної програми передових природничих наук Ернест Людвіг Віннакер, професор Массачусетського технологічного інституту , член ради директорів Schlumberger Ltd. Джон Дойч, віце-президент Китайської академії технологій Йуне Пан, директор Інституту проблем передачі інформації імені Харкевича РАН Олександр Кулешов, ректор Московського фізико-технічного інституту Микола Кудрявцев, головний технічний директор автоконцерну Volvo Group Ян Ерік Сундгрен.

Те, що у складі ради присутні представники великого російського бізнесу, провідних зарубіжних компаній і наукових центрів, "говорить про довіру наших видатних партнерів до нашого проекту і дає, на мій погляд, стовідсоткову гарантію, що він буде успішним", - заявив Сурков журналістам в кулуарах засідання.

"Ці всі люди  виключно компетентні. Оскільки немає пророка в своїй вітчизні, дуже важливо, що іноземні представники найбільших компаній, університетів з нами разом за одним столом. І абсолютно ніякої тіні сумніву в тому, що наш зухвалий проект вдасться", - підкреслив віце -прем'єр.

Сурков додав, що для нього "найголовніша подія сьогоднішнього опікунської ради - не формальна його сторона, хоча вона дуже важлива, а саме відчуття віри в те, що ми робимо".

"Я можу сказати, що в мене теж є абсолютна впевненість, що через кілька років буде повноцінно функціонувати СколТех ... і через кілька десятків років - сподіваюся, що таких десятків буде не так багато, - це буде світової величини університет", - сказав Сурков.

У свою чергу, Вексельберг повідомив журналістам, що на засіданні обговорювалося "головне питання в створенні СколТеха" - яким чином новий університет органічно вписати в існуючі системи вищої освіти та наукових досліджень в Росії.

"Треба навчитися чітко артикулювати думку, що ми створюємо інститут принципово нового типу. І це не щось штучно створене, це веління часу", - сказав глава фонду "Сколково".

"Сьогодні, безумовно, Росії, як і світовому співтовариству,  бракує фахівців, які з одного боку володіють серйозними фундаментальними інженерними знаннями, а з іншого боку - мають навички практичної реалізації цих знань при русі продукту в сторону ринку. Ось саме такого роду фахівці будуть готуватися в нашому університеті ", - пояснив Вексельберг.

За його словами, на засіданні ради були висловлені зауваження про необхідність створення нових робочих місць для випускників СколТеха.

"Дуже б не хотілося, щоб ми працювали на підтримку еміграційних процесів. Треба, щоб ці люди, які будуть, безумовно, цікавими, безцінними фахівцями, знаходили робочі місця в Росії. Це означає, що інновації були б затребувані", - сказав Вексельберг.

СколТех створюється як перший університет в історії Росії, в якому будуть поєднані інженерне і підприємницьке освіту. Основу СколТеха складуть дослідницькі центри великих компаній і вузів.

Інноваційний центр "Сколково" повинен стати найбільшим в Росії випробувальним полігоном нової економічної політики. На спеціально відведеній території в ближньому Підмосков'ї будуть створені особливі умови для досліджень і розробок, в тому числі для створення енергетичних та енергоефективних технологій, ядерних, космічних, біомедичних і комп'ютерних технологій.
http://www.venture-news.ru

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017