Today: 20 May 2024 RU UA EN
About Contacts

Мозговой имплантат остановит болезнь Паркинсона

15 October 2013, 11:39

Вчені з Брістоля розробили імплантат , який забезпечує протеїнами мозок пацієнтів , які страждають на хворобу Паркінсона , запобігаючи прогресування хвороби. Високотехнологічний мозкової імплантат являє собою систему трубок і катетерів , що виконують перекачування протеїнів глибоко в мозок пацієнта.

Дана методика , як сподіваються фахівці , буде стимулювати зростання пошкоджених хворобою клітин. Білок , відомий ще як гліальна клітина , витягнута з клітинної лінії нейротрофічних фактора ( GDNF ) , кожен місяць вводиться через спеціальний порт , розташований позаду вуха . Медики лікарні френч в Брістолі , нову систему випробували вже на шести пацієнтах і в даний час шукають ще 36 добровольців для продовження дослідження .

У Великобританії сьогодні хворобою Паркінсона страждають більше 127 000 чоловік. Розвиток хвороби відбувається через брак хімічної речовини - допаміну , що призводить до загибелі нервових клітин в межах мозку. Це стає причиною таких симптомів , як тремор , сповільненість рухів , а також вегетативні порушення психіки.

Том Фіппс з Брістоля , якому вісім років тому поставили діагноз хвороба Паркінсона у віці 50 років , став першим у світі пацієнтом , на якому буде випробувана нова система . "У мене з'явилася надія завдяки новому методу , ось чому я вирішив цим скористатися" , - сказав він.

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017