Today: 20 May 2024 RU UA EN
About Contacts

Комитет по вопросам информатизации и информационных технологий рассмотрел проект закона о внесении изменений в раздел ХХ "Переходные положения" Налогового кодекса Украины относительно особенностей налогообложения субъектов индустрии программной продукции

10 October 2013, 16:10

Метою законопроекту (реєстр.№2063) є створення базових економічних умов для формування конкурентоспроможності та розвитку в Україні індустрії програмної продукції.

Голова Комітету Валерій Омельченко зазначив, що було підготовлено доопрацьовану редакцію законопроекту та виправленні недоліки із врахуванням позицій Головного науково-експертного управління ВРУ, КМУ та інших ЦОВВ.

"Доопрацьовані норми законопроекту, по-перше, встановлюють особливості оподаткування не тільки для суб’єктів індустрії програмної продукції екстериторіально, але й для науково-дослідних підприємств учасників національного проекту "Технополіс"; по-друге, всі преференції, передбачені на тимчасовій основі, в режимі особливостей оподаткування; також законопроектом передбачено чіткий перелік дозволених видів діяльності та перелік професій, що мінімізує ризик зловживань та використання преференцій непрофільними суб’єктами. Також проектом передбачено значно жорсткіший режим адміністрування" - пояснив член Виконавчого комітету Українського товариства фінансових аналітиків Віктор Галасюк.

Членами Комітету було прийнято рішення рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики, який визначений головним з опрацювання законопроекту, подати до Верховної Ради доопрацьований законопроект із врахуванням зауважень та пропозицій авторів законодавчої ініціативи.

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017