Today: 02 May 2024 RU UA EN
About Contacts

A team from the Ukraine won the main competition Microsoft Imagine Cup

10 July 2012, 15:06

Українська команда з Донецька quadSquad розробила систему перекладу жестів, використовуваних глухонімими, в голосові повідомлення. Спеціальна рукавичка, оснащена набором акселерометров, розпізнає рухи користувача і переводить їх у повідомлення на екрані смартфона або голосові повідомлення.

"Ми дуже раді нашій перемозі і розраховуємо незабаром організувати реально працюючий проект для допомоги німим людям", - розповів РІА Новини учасник команди Максим Осика.

"Спасибі нашим близьким за терпіння, весь цей час, поки ми паяли мікросхеми на кухні", - додає інший програміст команди Антон Степанов.

Друге місце в конкурсі зайняли учасники японської команди Coccolo, які розробили інтелектуальну енергозберігаючу систему для узгодженої роботи світлодіодних ламп в приміщенні.

Третє місце завоювала португальська команда wi-Go з проектом робота-транспортера для полегшення життя інвалідів.

Трійка команд-лідерів отримає призи в 25, 10 і 5000 доларів відповідно.

Хоча студентська команда з Росії вибула зі змагання в ході відбіркового туру в суперфінал, російські учасники не залишилися без нагород. Спеціальну нагороду для наставників отримав ментор і суддя Imagine Cup Андрій Устюжанін з МФТІ.

Крім головного конкурсу в рамках Imagine Cup відбулося також шість тематичних змагань зі створення програм для Windows Phone, Metro-додатків для Windows 8, ігор і т.п. У загальній складності в сіднейському фіналі брало участь 106 команд з 75 країн.

Фінал Microsoft Imagine Cup влітку 2013 року вперше відбудеться в Росії. Президент Microsoft Росія Микола Прянишников отримав на сіднейській сцені прапор - символ змагань.

Проведення такого масштабного конкурсу в Санкт-Петербурзі має стимулювати розвиток екосистеми російських хайтек-стартапів, вважають представники Microsoft. У наступному році корпорація також збільшує призовий фонд конкурсу приблизно вдвічі, до 300 000 доларів.

Партнерами Microsoft з проведення міжнародного фіналу конкурсу Imagine Cup 2013 в Росії стали Агентство стратегічних ініціатив та фонд "Сколково".

Росію у фіналі представляла команда з Томського державного університету систем управління і радіоелектроніки (ТУСУР), яка розробила систему ранньої діагностики захворювань гортані (таких, як рак гортані) на основі аналізу голосу. Мобільний додаток проводить моніторинг голоси за кількома параметрами і на основі цих даних користувачеві радить звернутися до лікаря або ж повідомляє, що підстав для занепокоєння немає.

Томська команда, яка назвала себе Bonjour Development, складається з трьох старшокурсників. Незважаючи на невдачу у фіналі конкурсу, хлопці збираються продовжити розвиток свого проекту.

На думку координатора академічних програм російського офісу Microsoft Дмитра Сошникова, участь в Imagine Cup в будь-якому випадку дуже корисно для студентів.

"Аудиторія Imagine Cup - це технічні люди, які ще не знають, що можуть зробити. Конкурс змушує їх задуматися над цікавими ідеями для самореалізації. Якщо ці ідеї в подальшому" вистрілюють "- виходить стартап. Якщо ні - хлопці просто проходять відмінну підготовку для майбутнього влаштування на роботу - вчаться презентаційним навичкам, роботі в команді ", - говорить Сошників.

Imagine Cup - один з найбільших в світі конкурсів студентських інновацій, який з 2003 року щорічно організовується за підтримки Microsoft і ряду інших компаній і некомерційних організацій. За десятирічну історію через конкурс пройшли 1,7 мільйона студентів з 190 країн. Учасникам змагання необхідно придумати, як інформаційні технології можуть допомогти у вирішенні складних глобальних проблем сучасності.

На відміну від безлічі інших схожих змагань стартапів, в Imagine Cup бізнес-складова відіграє менш важливу роль, ніж гідності оригінальної ідеї та її технічної реалізації. Це полегшує участь в щорічно проведеному Microsoft "технологічному шоу" студентам технічних спеціальностей, часто слабо підкований в економічних питаннях.
http://www.venture-news.ru

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017