Today: 09 May 2024 RU UA EN
About Contacts

Китайские ученые научили светодиоды передавать Wi-Fi-сигнал

22 October 2013, 10:01

Якщо бути точніше , то технологія отримала іншу назву - Li- Fi , і на відміну від традиційного радіосигналу заснована на непомітній людському оку високочастотному мерехтінні світлодіодів.

Група китайських вчених з Університету Фудань в Шанхаї в даний час тестує сигнал Li- Fi , який не має електромагнітного забруднення , і не створює перешкоди для інших мереж .

За словами вчених , їх світлодіодна лампа має велику продуктивність ( 150 мегабайт в секунду) , ніж середньостатистичний безпровідний Інтернет в Китаї. Одночасно 4 пристрої , розташованих в одному приміщенні з лампочкою , можуть підключитися до її сигналом за допомогою світла .

Найближчим часом учені планують представити декілька тестових зразків своєї Li- Fi- лампочки на Міжнародній промисловій ярмарку в Шанхаї. На думку експертів , нова технологія буде сприяти розвитку інтернет -технологій в Китаї.

Відзначимо , що все більше людей відмовляються від традиційних лампочок на користь сучасних світлодіодів. Енергоефективне освітлення сьогодні використовують і салони меблів в Санкт -Петербурзі , і промислові підприємства. Світлодіодні лампи дозволяють скоротити витрати на електроенергію в кілька разів.

Джерело: SvetoProm.Ru .

Використання матеріалів порталу допускається суворо за наявності активного посилання на http://www.Svetoprom.ru .

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017