Today: 09 May 2024 RU UA EN
About Contacts

Инновационная система использует бамбук для очистки сточных вод

17 October 2013, 16:49

Якість води в усьому світі заклопотаність. Зараз більш ніж коли-небудь, компетентного і відповідального управління водними ресурсами, і, особливо, очищення стічних вод, необхідно для зниження впливу людської діяльності на навколишнє середовище і забезпечити, щоб майбутні покоління є сейф і рясні водопостачання.

Фінансований ЄС проект BRITER - вода ('Market реплікації з бамбука відновлення харчової промисловості стічних вод сірого для повторного використання) подивився на розвиваючи і демонструючи інноваційні системи очищення стічних вод з використанням бамбука.

Фредерік Panfili Phytorem з Франції та науковий керівник проекту каже, що система виглядає не більш, ніж плантації бамбука, легко гармонує з навколишнім ландшафтом. Система призначена для лікування «сірої води» - стічні води, не містить стічних вод або токсичних хімічних речовин.

У харчовій промисловості утворюються великі кількості сірої води, говорить він, в якій основним забруднювачем є органічною речовиною. "З екологічної точки зору, скидання води з високим вмістом органічних речовин у водних середовищах може призвести до надлишкового споживання кисню, на користь поширення безкисневих мікроорганізми, що викликають неприємні запахи і, в крайньому випадку, загибель риби».

Команда реалізована повномасштабна очищення стічних вод дослідного заводу (1500 квадратних метрів), використання бамбука для очищення стічних вод харчової промисловості. Використання рослин для видалення, містять або погіршити екологічних забруднювачів у воді, грунті або повітрі відомий як фіторемедіація.

«Наша система лікування була реалізована Délifruits заводі під Валенсії, у Франції, яка виробляє безалкогольні напої", говорить Panfili. «Система насправді є фільтром рослинності, в цьому виді лікування, стічні води передається через грунт плантації У нашому випадку, ми використовували піщаних матеріалів фільтрації замість грунту, але принцип той же - стічна вода проходить. через грунт або фільтруючого середовища, де природних мікроорганізмів руйнувати органічні речовини".

"Ми вибрали бамбук, оскільки він має дуже щільний кореневою системою Це також швидкорослі рослини, серед найбільш продуктивних наземних рослин у світі, і це сільський заводу -. Він може протистояти багатьом екологічним стресам, у тому числі занадто мало або занадто багато води, або дуже низьких температурах. Крім того, в порівнянні з іншими рослинними біомаси, бамбукові біомаса володіє багатьма цікавими властивостями, особливо високою теплотворною здатністю. Таким чином, біомаса, отримана в процесі очищення стічних вод може використовуватися локально в якості котельного палива, щоб нагрівати або адміністративних будівлях шкіл, наприклад."

BRITER - системи очищення води в даний час продаються як Бамбі - Assainissement фільтр. В рамках проекту, ця нова очищення стічних вод була представлена на європейському та міжнародному масштабі, який поліпшив видимість МСП мається на увазі в проекті, особливо Phytorem.

В даний час ринок реплікації Бамбі - Assainissement фільтра йде повним ходом - чотири інших бамбука очисні були побудовані, так як проект був завершений - і Phytorem бере участь в іншій європейський проект в області очищення стічних вод (WATER4CROPS).

BRITER - WATER отримав близько 720 000 євро у фінансування ЄС і було завершено в 2012 році.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, відвідайте:

Бамбі - Assainissement http://en.phytorem.com/The-Bambou-Assainissement-R

проект листок http://www.eaci-projects.eu/eco/page/Page.jsp?op=project_detail&pr

Phytorem http://en.phytorem.com

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017