Today: 20 April 2024 RU UA EN
About Contacts

Композиты преодолевают границы

18 October 2013

Символом конференції « Композити без кордонів» , яка відбудеться в рамках ділової програми форуму «Відкриті інновації» в Москві в період з 31 жовтня по 2 листопада 2013 року, став журавель у стилі орігамі . Ця граціозна птах уособлює сучасне авіабудування , де частка застосування композитів вже сягає 50%.

Техніка орігамі і довгі перельоти , здійснювані журавлем , позначають подолання кордонів і найширші можливості застосування композитів в самих різних галузях промисловості. Міжнародна конференція « Композити без кордонів » проводиться з ініціативи компаній Dow і Холдингової компанії « Композит ».

« Ключова тема Виставки - нові матеріали. І ми проводимо спеціальну конференцію з цієї теми - « Композити без кордонів» , на якій будемо говорити про практичне застосування нових матеріалів для ЖКГ , будівництва , альтернативної енергетики , авіабудування і цілого ряду інших галузей » , - зазначив Андрій Трапезников , Керуючий директор із зовнішніх комунікацій ВАТ « РОСНАНО » , Член Правління ВАТ « РОСНАНО » , Член Правління ФІОП (Фонд інфраструктурних та освітніх програм).

Про своє бажання взяти участь у конференції вже заявили понад 200 провідних російських і зарубіжних компаній в області композитів , наноіндустрії , а також в інших галузях промисловості. У їх числі компанія ОАК , «Цивільні літаки Сухого » , ГК « Ростехнології » , « Русал » , « Текстима » , « Гуріт » , Університет Дікін , Ахен Університет , Окан Університет і багато інших.

Серед спікерів конференції визнані експерти світової індустрії композитів :

• глобальний директор з розвитку бізнесу Dow Дуг Паркс ,

• генеральний директор Холдингової компанії « Композит » Леонід Меламед ,

• голова ради директорів Акса Мехмет Алі Беркман ,

• віце -канцлер Університету Дікін Джейн ден Холландер ,

• професор Севкент Озден - Окан університет .

Конференція « Композити без кордонів» - унікальна можливість отримати нові знання та досвід у галузі впровадження композитів у різних індустріальних додатках , у сферах інжинірингу , розробки і технології виробництва сировини , напівфабрикатів і готових виробів. Вона покликана привернути інтерес до застосування композитів в різних галузях промисловості , відкрити нових споживачів матеріалів і кінцевих виробів з композиційних і зацікавити інвесторів у створенні нових композитних бізнесів.

У рамках міжнародної конференції « Композити без кордонів» планується проведення двох секцій:

1 . « Композити в спектрі різних додатків і технології їх виробництва»

2 . « Композитні матеріали в будівництві і міському господарстві »

Додатково пройде майстер- клас по застосуванню композитів у створенні гоночних болідів. Представники російських гоночних команд продемонструють приклад виготовлення деталей автомобіля з вуглепластика.

На виставковому стенді , присвяченому конференції , буде представлена ​​експозиція , присвячена застосуванню композитів у різних індустріях . Наприклад , гоночні автомобілі з карбону , створені студентськими командами провідних російських технічних вузів - МАМІ і МАДИ . Для того , щоб зменшити вагу і одночасно збільшити міцність боліда , хлопці використовували в конструкції монокока полімерні композити на основі вуглеводневого волокна .

Таким чином , інженери , які завтра визначатимуть обличчя російського автопрому , вже сьогодні працюють з матеріалами майбутнього. Крім цього , відвідувачі виставки побачать вуглепластикові крило для екраноплана - судна на динамічній повітряній подушці , яке здатне працювати на маршрутах , недоступних для звичайних судів. Також буду продемонстровані приклади застосування вуглецевого волокна в будівництві та експлуатації будівель , в газопровідних і нафтопровідних системах , углепластіковиє антени та плити тимчасових покриттів , обладнання для нафтової промисловості та залізниць.

Dow

Багатогалузева хімічна компанія , яка використовує досягнення науки і техніки в поєднанні з « Людським Елементом » на благо прогресу людства. Компанія об'єднує можливості хімії та інноваційні технології з принципами сталого розвитку , допомагаючи у вирішенні нагальних світових проблем: забезпечення чистою питною водою , виробництво відновлюваної енергії , енергозбереження та підвищення продуктивності сільського господарства .

Багатий асортимент виробленої продукції і розроблюваних передових рішень знаходить широке застосування в таких швидкозростаючих галузях , як електроніка , водопостачання , енергоспоживання , лакофарбові матеріали та сільське господарство. Компанія пропонує своїм замовникам у 160 країнах високотехнологічні матеріали , продукти спеціальної хімії , продукти для сільського господарства і широкий вибір пластмас. У 2010 році обсяг продажів Dow склав 53,7 млрд. дол США , а штат співробітників налічував близько 50 000 чоловік. Джерело: RNN

Copyright (c) ES Ukrtechinform 2017