Сьогодні: 13 червня 2021 RU UA EN
Про мережу Контакти
Стати учасником Української інтегрованої системи трансферу технологій Як розмістити запит/пропозицію
Технології

Методика та аналітика впровадження технологій м'ясної та молочної продукції.

Індентифікаційний номер: Пропозиції
Опубліковано: 05 жовтня 2018 Кінцева дата: 05 жовтня 2023
Країна: Україна

Пропонуються для впровадження нормативні документи та послуги з проведення аналізів м'ясної та молочної продукції.


Ключові слова:

Технічні умови, нормативна документація, методика, аналізи, інструкції, продукти, м’ясо, сир, препарати, обладнання, послуги.


Опис пропозиції

Пропонуємо методичні матеріали та аналізи м'ясної та молочної продукції, що впроваджується на виробництві:

1.     Масова частки загального білка у м'ясних та молочних продуктах.

2.     Казеїнового та неказеїнового азоту у молоці за методом К'єльдаля.

3.     Фракційний склад білків молочних продуктів ( а-, (3-, к-казеїни, білки сироватки) методом електрофорезу у поліакриламідному гелі.

4.     Амінокислотного складу продуктів.

5.     Якісний та кількісний склад моно- та дисахаридів методом високоефективної рідинної хроматографії.

6.     Жирнокислотний склад жирової фази харчових продуктів.

7.     Вміст транс- ізомерів жирних кислот методом капілярної газової хроматографії.

8.     Наявність немолочного жиру та білків сої. у молочних продуктах.

9.     Визначенню наявності ГМО у м'ясних та молочних продуктах.

10. Гістологічні та мікроструктурні дослідження сировини та продуктів із м'яса птиці.

11. Визначення доданої води (разморозка - заморозка).

12. Органолептична оцінка експериментальних зразків сирів.

13. Визначення наявності та кількості немолочних жирів у продуктах.

14. Визначення реологічних показників м'ясних і молочних продуктів.

15. Органолептична оцінка експериментальних зразків масла вершкового, спредів, рослинних жирів та замінник молочного жиру.

16. МАФАМ,    БГКП,    дріжджі    плісняви,    стафілококи,    ліполітичні)    протеолітичні мікроорганізми., бактеріофаги.

17. Показники якості молока, молочних продуктів, продуктів переробки молока, сухих молочних продуктів, молочних консервів та сиру:

- органолептична оцінка;

- масова частка жиру;

- масова частка вологи;

- масова частка золи;

- масова частка білка;

- масова частка лактози;

- точка замерзання;

- кількість пригорілих часточок;

- електропровідність;

- титрометричний метод визначення кислотності;

- активна кислотність;

- індекс розчинності.

 

Тип технології

Процес

Сфера застосування

Підприємства м’ясної та молочної промисловості.

Технічні та економічні переваги

Методичні матеріали щодо методики проведення аналізів якості продуктів м’ясної та молочної промисловості.

Проводяться аналізи продукції, що вироблятиметься за впровадженими технологіями.

 

Iнноваційні аспекти

Надається перелік необхідних матеріалів та аналітичних послуг саме для нових видів впроваджувальних технологій виробництва м’ясної та молочної продукції.

 

Де була представлена технологія

Підприємства та цехи з виробництва м'ясних та молочних продуктів.

 

Практичний досвід застосування

Підприємства та цехи з виробництва м'ясних та молочних продуктів.

Поточна стадія: Впроваджено
Статус прав інтелектуальної властності:

Умови співпраці:

Тип організації:

Надаються рекомендації щодо використання документації і впровадженню технологій.

Регіони: Східна Європа
Підтримка, що надається при передачі технічного проєкту:

Надаються консультації щодо впровадження технологій виготовлення продукції, обладнання аналітичних лабораторій підприємства та регламенту проведення контролю якості продукції.


Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017