Сьогодні: 28 березня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

«IT-Перспектива»

22 квітня 2015, 11:42

   Нещодавно у Кременчуцькому національному університеті імені Михайла Остроградського відбулася ІІ науково-практична конференція «IT-Перспектива».

   Її організаторами виступила кафедра інформаційно-управляючих систем факультету електроніки та комп`ютерної інженерії (ФЕКІ) та Міжнародна компанія Altexsoft. Про її проведення усім бажаючим повідомили в Інтернеті, запропонувавши попередньо зареєструватися. Як і минулого року інформація мала достатньо великий резонанс. Участь у конференції взяло 200 учасників попри 160 минулого року. Усі вони заявили про зацікавленість ІТ–технологіями. Готуючи захід, організатори орієнтувалися як на професіоналів, так і початківців-розробників програмного забезпечення; як на викладачів, так і студентів ІТ-спеціальностей; як на технічно активних людей, так і фахівців, котрі виявили бажання поділитися своїми досягненнями та напрацюваннями з однодумцями.

   Як наголосив завідувач кафедри ІУС д.т.н., професор Оксанич Анатолій Петрович, у цілому організатори запропонували учасникам об’єднати зусилля учених, дослідників, винахідників, програмістів і бізнесменів задля розвитку вітчизняної науки й ІТ-індустрії. Тож говорили на конференції про найактуальніше: стан ринку ІТ-послуг; поточні тренди, технології, підходи в програмуванні; подолання труднощів в реалізації ІТ – проектів; новітні інформаційні технології; технічні аспекти веб–розробок; технології BigDataта NoSQL; веб-сервіси і інформаційні технології в освіті.

   Усього перед слухачами виступили вісім доповідачів із різних українських ІТ-компаній. У свою чергу учасники конференції мали можливість поспілкуватися з ним індивідуально, задати їм запитання й отримати на них вичерпні відповіді.

   Крім цього слухачів запросили на 9-ти місячні безкоштовні курси з освоєння нових технологій розробки, які ініційовано кафедрою ІУС спільно з компанією AltexSoft на базі університету.

   Сама ж кафедра ІУС була створена у вересні 2010 року. На кафедрі відкрита денна та заочна аспірантура за спеціальністю 05.13.06 «Інформаційні технології» та 05.27.06 «Технологія, обладнання та виробництво електронної техніки». Працівники кафедри докладають усіх зусиль задля того, щоб студенти не тільки здобули досить модну й престижну творчу професію, а й були затребуваними на ринку праці.

За інформацією КрНУ

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017