Сьогодні: 29 березня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Норвежці започаткували бізнес-інкубатор для вінницької ІТ-молоді

27 квітня 2015, 12:17

   Вінницька міська рада та Міжнародний благодійним фонд "Сід Форум Україна" за підтримки МЗС Королівства Норвегія підписали угоду про створення Центру підтримки інновацій та підприємництва "iHUB - Вінниця". Бізнес-інкубатор для представників IT-сфери допомагатиме вінницьким стартаперам розвивати свої проекти.

   «Це нова, інноваційна справа у Вінниці, де ми зможемо залучити активних молодих людей, дизайнерів, ІТ-шників, щоб вони реалізовували свої якійсь ідеї і просувати їх в майбутньому", повідомив в.о. міського голови Сергій Моргунов.

   Бізнес-інкубатор на 45 робочих міць, створення якого фінансують норвежці, допомагатиме майбутнім підприємцям започаткувати та просувати власну справу в ІТ-галузі, шукати партнерів за кордоном та у перспективі забезпечити роботою сотні людей. Розрахований проект на 10 років.

   "Цей проект є дуже ефективним і допоможе працевлаштувати молодих розумних людей. Він дозволить "мізкам" залишитися у місті", наголосив перший секретар Посольства Королівства Норвегії в Україні Бйорнар К.Гудместад-Теіген.

   За його словами, Вінницю було обрано для реалізації проекту з урахуванням вигідного географічного розташування, наявності людського та інтелектуального потенціалу, інноваційного мислення міського менеджменту та успіху міської влади у впровадженні електронного урядування.

   Вінницьким внеском в реалізацію проекту стало надання норвезькій стороні приміщення під iHUB. Центр підтримки інновацій та підприємництва (після капітального ремонту та реконструкції приміщення коштом іноземних партнерів) розташується в історичній будівлі у центрі міста.

   Окрім Вінниці, "айтішні" бізнес-інкубатори для представників IT-сфери у рамках проекту будуть створені у Львові, Івано-Франківську та Одесі.

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017