Сьогодні: 19 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Друга робоча зустріч в рамках проекту Danube-INCO.NET

14 лютого 2015

   Європейські наукові та інноваційні ініціативи: шляхи залучення стейкхолдерів до програми «Горизонт-2020» з особливим фокусом на малі та середні підприємства Дунайського регіону

   Друга робоча зустріч робочого напрямку 2.3 “Інноваційний союз та Європейський дослідницький простір в Дунайському регіоні” проекту Danube-INCO.NET

   22-23 квітня* 2015 р., м. Одеса, Інститут проблем ринку та економіко-екологічних проблем НАН України

   Проект Danube-INCO.NET (www.danube-inco.net) функціонує з січня 2014 року. Він фінансується Сьомою Рамковою Програмою (FP7) ЄС та спрямований на підтримку Стратегії ЄС для Дунайського регіону (EUSDR) в галузі досліджень та інновацій (R&I). В той час, коли EUSDR розглядає широкий спектр пріоритетів, Danube-INCO.NET орієнтований в основному на двох з них: "суспільство знання" та "конкурентоспроможність регіону". Проект підтримує політичний діалог, створює наукові мережі, аналізує та підтримує R&I діяльність.

   В Україні в якості партнера Danube-INCO.NET виступає Інститут проблем ринку та економіко-екологічних досліджень Національної Академії наук України. Національний координатор – Академік НАН України, д.е.н., професор Борис Буркинський.

   Проект Дунай-INCO.NET продовжуватиметься до грудня 2016 р. та спрямовуватиме зусилля для того, щоб заходи, публікації та рекомендації, пов'язані зі співпрацею в сфері досліджень та інновацій, досягли якомога ширшої аудиторії та були залучені у майбутньому макро-регіональному розвитку Дунайського регіону.

    Дана робоча зустріч реалізує робочий напрямок Проекту 2.3 “Інноваційний союз та Європейський дослідницький простір в Дунайському регіоні” та є другою із серії трьох семінарів з теми участі у європейських дослідницьких та інноваційних (R&I) програмах трьох країн, що не є членами ЄС (Сербії, України та Молдови). Кожен семінар присвячений певному переліку питань інноваційного розвитку, що є найбільш актуальним для кожної країни.

   Основна тематика Другої робочої зустрічі Проекту Danube-INCO-NET: участь стейкхолдерів у європейських R&I програмах, зокрема доступ до цих програм малих та середніх підприємств (МСП). Ця область є пріоритетом для діалогу між країнами, що представлені партнерами проекту Danube-INCO.NET. Тематика включає в себе зусилля по використанню Horizon-2020 та інших програм ЄС для підвищення R&I потенціалу і співробітництва в Дунайському регіоні, включаючи його українську частину.

   Результатами семінару буде сприяння розробки рекомендацій з питань розвитку дослідницької та інноваційної політики та охоплюватиме наступні теми:

1. Оцінка ситуації в Україні та країнах, асоційованих з ЄС, щодо участі у європейських дослідницьких програмах (зокрема у програмі «Horizon-2020»);

2. Передача досвіду країн ЄС та країн не членів ЄС, що асоційовані до програми «Horizon-2020»: забезпечення впливу на стратегічний порядок денний програми «Horizon-2020» (зокрема, участь у діяльності програмного Комітету); створення та забезпечення ефективного просування R&I програм і системи консультативної підтримки (діяльність національних контактних пунктів); взаємодія між політиками, особами, що приймають рішення, і потенційними аплікатами (ефективна участь зацікавлених сторін у стратегічних R&І процесах і пріоритетах);

3. Конкретні заходи для заохочення та підтримки участі стейкхолдерів Дунайського регіону в R&I програмах: шляхи залучення МСП до інноваційного процесу (в рамках програми «Horizon-2020»); економічні та інституційні інструменти передачі технологій в структурі механізмів програми «Horizon-2020»;

4. Огляд пріоритетних напрямків для розширення співробітництва між ЄС і країнами, що не входять до ЄС, в рамках програми «Horizon-2020» (що характеризуються високою дослідницькою конкурентоспроможністю, мають високий промисловий потенціал впровадження чи ґрунтуються на уніфікації програм наукових досліджень).

   Ми запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у робочій зустрічі та надіслати заявку контактній особі проекту Danube-INCO.NET Олегу Рубелю, к.е.н., с.н.с. Інституту проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України на електронну пошту: rubeloleg@gmail.com.

  За усіма додатковими питаннями звертайтесь за телефоном +38 067 4894265 – Олег Рубель. 

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017