Сьогодні: 22 червня 2018 RU UA EN
Free hacker tools
Про мережу Контакти
Стати учасником Української інтегрованої системи трансферу технологій Як розмістити запит/пропозицію
Технології

ТЕХНОЛОГІЇ БУЛОЧНИХ ВИРОБІВ З ВИКОРИСТАННЯМ ГЛЮКОЗНО-ФРУКТОЗНОГО СИРОПУ

Індентифікаційний номер: Пропозиції
Опубліковано: 13 грудня 2013 Кінцева дата: 19 січня 2018
Країна: Україна

Організація Національний університет харчових технологій з регіону м. Київ, що спеціалізується в області розробок пов’язаних з удосконалення асортименту виробів і розширення сировинної бази для виробництва хлібобулочних виробів розробила технологію булочних виробів з використанням глюкозно-фруктозного сиропу (ГФС). Технології булочних виробів з ГФС надає можливість використання ГФС у виробництві хлібобулочних виробів для заміни цукру. Автори шукають партнерів серед підприємств для співпраці у сфері впровадження даної технології у виробництво.


Ключові слова:

Технологія харчових продуктів


Опис пропозиції

Сьогодні у світі спостерігається швидке зростання споживання цукру, порівняно з його виробництвом. Це призводить до підвищення цін на цукор та спонукає до пошуку ефективних, дешевших за цукор, замінників природного походження. В зв’язку з цим все більшого значення набувають цукристі продукти, отримані з крохмалю. Найбільш перспективною натуральною альтернативою традиційному цукру серед цукровмісних крохмалепродуктів у світі визнано глюкозно-фруктозний сироп.

В Україні з 2005 року налагоджено промисловий випуск глюкозно-фруктозного сиропу (ГФС), застосування якого у хлібопеченні потребувало наукового обгрунтування.

На основі експериментальних досліджень встановлена ефективність використання ГФС у рецептурі булочних виробів та його оптимальне дозування. Встановлено, що тісто з ГФС доцільно готувати традиційним опарним способом. Ефективне застосування цієї цукровмісної сировини також за прискорених способів приготування тіста та на стадії активації дріжджів.

Встановлено, що ГФС здійснює більш виражений, порівняно з цукром, вплив на процеси уповільнення черствіння виробів, що підтверджено підвищенням гідрофільних властивостей м’якушки виробів з ГФС, збільшенням у ній вмісту водорозчинних речовин, зменшенням кришкуватості, збільшенням частки міцно зв’язаної вологи.

Дослідженнями іn vitro встановлено, що внесення ГФС і МП не впливає на вуглеводне навантаження на організм людини та покращує перетравлювання білкових речовин виробів

В результаті проведених досліджень доведено доцільність використання глюкозно-фруктозного сиропу вітчизняного виробництва як цукровмісної сировини у хлібопекарській промисловості з метою удосконалення асортименту виробів і розширення сировинної бази, встановлена можливість їх використання у виробництві хлібобулочних виробів для заміни цукру.

Тип технології

Процес

Сфера застосування

Запропоновані технології можуть бути використані в хлібопекарській галузі.

Технічні та економічні переваги

Перевага розроблених виробів з ГФС над існуючими виробами з цукром полягає у нижчій собівартість булочних виробів, високій споживчій якості виробів та подовженому терміну їх зберігання. Ціна на ГФС не піддається коливанням «цукрового ринку» та на 5-10 % нижча ціни на цукор.

Iнноваційні аспекти

Перевага розроблених виробів з ГФС над існуючими виробами з цукром полягає у нижчій собівартість булочних виробів, високій споживчій якості виробів та подовженому терміну їх зберігання. Ціна на ГФС не піддається коливанням «цукрового ринку» та на 5-10 % нижча ціни на цукор.

Де була представлена технологія

Національний університет харчових технологій

Поточна стадія: Впроваджено
Статус прав інтелектуальної властності: Заявка на патент

Умови співпраці:

Тип організації:

-Спільна подальша розробка -Адаптація до вимог замовника

Регіони: Країни СНД
Східна Європа
Центральна Європа
Умови і обмеження:

Спільна подальша розробка

Підтримка, що надається при передачі технічного проєкту:

Технічне консультування


Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017

porn freehdpornz.com adult pics