Cегодня: 26 сентября 2018 RU UA EN
Free hacker tools
О сети Контакты
Стать участником Украинской интегрированной системы трансфера технологий Как разместить запрос/предложение
Технологии

ТЕХНОЛОГІЇ БУЛОЧНИХ ВИРОБІВ З ВИКОРИСТАННЯМ ГЛЮКОЗНО-ФРУКТОЗНОГО СИРОПУ

Идентификационный номер: Предложения
Опубликовано: 13 декабря 2013 Дата окончания: 19 января 2018
Страна: Україна

Організація Національний університет харчових технологій з регіону м. Київ, що спеціалізується в області розробок пов’язаних з удосконалення асортименту виробів і розширення сировинної бази для виробництва хлібобулочних виробів розробила технологію булочних виробів з використанням глюкозно-фруктозного сиропу (ГФС). Технології булочних виробів з ГФС надає можливість використання ГФС у виробництві хлібобулочних виробів для заміни цукру. Автори шукають партнерів серед підприємств для співпраці у сфері впровадження даної технології у виробництво.


Ключевые слова:

Технологія харчових продуктів


Описание предложения

Сьогодні у світі спостерігається швидке зростання споживання цукру, порівняно з його виробництвом. Це призводить до підвищення цін на цукор та спонукає до пошуку ефективних, дешевших за цукор, замінників природного походження. В зв’язку з цим все більшого значення набувають цукристі продукти, отримані з крохмалю. Найбільш перспективною натуральною альтернативою традиційному цукру серед цукровмісних крохмалепродуктів у світі визнано глюкозно-фруктозний сироп.

В Україні з 2005 року налагоджено промисловий випуск глюкозно-фруктозного сиропу (ГФС), застосування якого у хлібопеченні потребувало наукового обгрунтування.

На основі експериментальних досліджень встановлена ефективність використання ГФС у рецептурі булочних виробів та його оптимальне дозування. Встановлено, що тісто з ГФС доцільно готувати традиційним опарним способом. Ефективне застосування цієї цукровмісної сировини також за прискорених способів приготування тіста та на стадії активації дріжджів.

Встановлено, що ГФС здійснює більш виражений, порівняно з цукром, вплив на процеси уповільнення черствіння виробів, що підтверджено підвищенням гідрофільних властивостей м’якушки виробів з ГФС, збільшенням у ній вмісту водорозчинних речовин, зменшенням кришкуватості, збільшенням частки міцно зв’язаної вологи.

Дослідженнями іn vitro встановлено, що внесення ГФС і МП не впливає на вуглеводне навантаження на організм людини та покращує перетравлювання білкових речовин виробів

В результаті проведених досліджень доведено доцільність використання глюкозно-фруктозного сиропу вітчизняного виробництва як цукровмісної сировини у хлібопекарській промисловості з метою удосконалення асортименту виробів і розширення сировинної бази, встановлена можливість їх використання у виробництві хлібобулочних виробів для заміни цукру.

Тип технологии

Процес

Сфера применения

Запропоновані технології можуть бути використані в хлібопекарській галузі.

Технические и экономические преимущества

Перевага розроблених виробів з ГФС над існуючими виробами з цукром полягає у нижчій собівартість булочних виробів, високій споживчій якості виробів та подовженому терміну їх зберігання. Ціна на ГФС не піддається коливанням «цукрового ринку» та на 5-10 % нижча ціни на цукор.

Инновационные аспекты

Перевага розроблених виробів з ГФС над існуючими виробами з цукром полягає у нижчій собівартість булочних виробів, високій споживчій якості виробів та подовженому терміну їх зберігання. Ціна на ГФС не піддається коливанням «цукрового ринку» та на 5-10 % нижча ціни на цукор.

Где была представлена технология

Національний університет харчових технологій

Текущая стадия: Впроваджено
Статус прав интеллектуальной собственности: Заявка на патент

Условия сотрудничества:

Тип организаций:

-Спільна подальша розробка -Адаптація до вимог замовника

Регионы: Країни СНД
Східна Європа
Центральна Європа
Условия и ограничения:

Спільна подальша розробка

Поддержка, предоставляемая при передаче технологии:

Технічне консультування


Copyright (c) ГП "Укртехинформ" 2017

porn freehdpornz.com adult pics