Сьогодні: 28 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Юрій Бойко обговорив з керівництвом NASA актуальні питання співробітництва України та США у космічній галузі

29 жовтня 2013, 09:55

28 жовтня 2013 року під час робочої поїздки до Сполучених Штатів Америки Віце-прем’єр-міністр України Юрій Бойко та Голова Державного космічного агентства України Юрій Алексєєв у Вашингтоні зустрілися з Адміністратором Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) Чарльзом Болденом та Заступником Адміністратора NASA з питань міжнародного співробітництва Майклом О’Браєном.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання співробітництва України та США у сфері освоєння космічного простору, зокрема в рамках Міжнародної координаційної групи з космічного простору та Міжнародної групи експертів з космічної біології та медицини.

Обговорювалися також перспективи спільної участі у дослідженні далекого космосу, співпраці у наукових розробках в рамках програми NASA з «дорожньої карти» глобальних досліджень у космосі.

За результатами зустрічі було досягнуто домовленості щодо продовження співпраці двох країн у сфері космічних досліджень, а також щодо вивчення можливості подальшого співробітництва й участі українських підприємств космічної галузі у реалізації американських космічних проектів.

Було запропоновано створити двосторонню експертну групу з обговорення спільних можливих проектів, зокрема у галузі використання нових матеріалів та прикладних космічних досліджень.

Адміністраторові NASA Чарльзу Болдену було передано запрошення відвідати Україну у зручний для нього час.

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017