Сьогодні: 04 травня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Японські вчені розробили ефективну технологію озеленення пустель.

25 листопада 2013, 15:12

Вчені із японського університету Кіото у співпраці з корпорацією Panasonic розробили надзвичайно новітню технологію, яку вже найближчи роки  можна буде використовувати для озеленення пустель та інших неродючіх земель.  За останніми повідомленнями розробників, основними аргументами і перевагами їхньої технології є її дешевизна та технологія, а також ефективніше затримання вологи та не перешкоджання циркуляції повітря у ґрунті та на дним.

Суть даної технології полягає в нанесенні на цей пісок шару спеціального реагенту, який здатний затримувати воду та влагу. Таким чином дана речовина буде створити плодоносний шар, який повинен зберігати до 70% проникаючої в нього вологи. Крім того, нова технологія не сприяє порушенню циркуляції повітря в ґрунті, сприяючи зростанню всіх рослин, чого не можна сказати про вже існуючі методи створення водостійкого шару.

Виготовлення тони такого реагенту обійдеться не дуже дорого приблизно у 100 доларів,а то и менше що також досить небагато у порівнянні з аналогами. Вчені планують представити дану технологію на ринку вже через три роки а то и раніше. Основний попит на неї перш за все з’явиться в країнах Африки, Ближнього Сходу і Центральної Азії, оскільки проблема озеленення, також боротьби з спустошенням земель там стоїть особливо гостро.

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017