Сьогодні: 30 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Уряду радять розвивати бізнес у сфері IT-технологій

07 червня 2012, 11:18

«Зрозуміло, що великий бізнес для України важливий, але проблема в тому, що український великий бізнес - це, в основному, бізнес минулої епохи. Тобто це промислові підприємства, які на сьогоднішній день дуже жорстко і дуже проблемно конкурують на світових ринках. Тому потрібно давати можливість розвиватися новому бізнесу, новим технологіям », - додала вона.
За її словами, інтернет, IT-технології знаходяться саме в середовищі дрібного бізнесу.
При цьому О. Пестрецова зазначила, що інвестор, оцінюючи ризик і ставку прибутковості від підприємства, обов'язково зверне увагу на рейтинг країни в світових списках.
«Так от, чим нижче місце країни в рейтингу, тим, відповідно, дешевше коштує підприємство. А для цього потрібно знизити ризик, підвищити вартість бізнесу і зробити нормальні ставки дохідності. Тому, коли говорять, що в Україні не знають, яка в середньому в світі рентабельність, то це наслідок того, що у нас високий ризик », - підкреслила вона.
Як повідомляв ГолосUA, Президент Україна Віктор Янукович в ході зустрічі з представниками міжнародного клубу парламентаріїв і експертів ЄС-України заявив, що тиск на бізнес в Україні скоротилося на 5,5%.
www.golosua.com

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017