Сьогодні: 19 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Україна співпрацюватиме з ООН щодо впровадження електронного урядування та електронної демократії

23 липня 2012, 10:34

Представники Програми Розвитку ООН, які днями відвідали Україну, високо оцінили початок впровадження нами міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд», - про це сказала заступник генерального директора ДП «Держінформресурс» Олеся Архипська. Нагадаємо, що Україна приєдналася до Ініціативи у вересні минулого року. На даний момент вже ухвалені План дій та План заходів (Імплементаційний план) щодо її реалізації. Мета ініціативи - сприяти підвищенню рівня відкритості та прозорості органів влади, залученню інститутів громадянського суспільства до формування державної політики та впровадженню високих стандартів чесності в держаному управлінні.
За словами Олесі Архипської, представники ПРООН готові співпрацювати з українською стороною в частині впровадження технологій електронного урядування та електронної демократії. Зокрема, їх зацікавили пропозиції Національного центру електронного урядування зі створення інтерактивної системи взаємодії з громадянами «Ми розвиваємо електронне урядування». Ця система допоможе активніше залучати громадян до формування і реалізації державної політики й вести постійний відкритий діалог між владою та громадянським суспільством. Крім того, увагу представників ПРООН привернув портал «Менеджмент знань з електронного урядування», який наразі знаходиться на стадії розробки.
Зазначимо, що ПРООН поки що співпрацює лише з чотирма країнами-учасницями Ініціативи – Україною, Молдовою, Бразилією та Кенією.

http://www.dknii.gov.ua

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017