Сьогодні: 06 травня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

У Дніпропетровську обговорили енергозберігаючі технології і питання, що стосуються екологічної безпеки

14 червня 2012, 11:45

За підтримки губернатора Олександра Вілкула 13 червня в Дніпропетровську відбулося засідання клубу «Еколог» на тему «Енергозберігаючі технології Дніпропетровщини». Засідання пройшло в патентно-технічному відділі Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Кирила і Мефодія.

Про це повідомила прес-служба обладміністрації.У засіданні взяли участь підприємці, вчені, винахідники, екологи міста. Вони розглянули питання про новітні розробки в області утеплення виробничих і житлових приміщень.

Всі бажаючі змогли відвідати книжково-ілюстративну виставку і ознайомилися з науковою літературою, переглянули нормативно-технічну документацію, прочитали актуальні статті в періодичних виданнях.

Дніпропетровщина - перший в Україні регіон, який приєднався до Ініціативи Глобального договору ООН щодо впровадження високих екологічних стандартів виробництва. Губернатор Олександр Вілкул визначив впровадження енергозбереження та підвищення екологічної безпеки регіону одним з трьох стратегічних цілей Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини. В області реалізується ряд масштабних екологічних програм і проектів з енергозбереження. В рамках регіональної програми енергозбереження всі підприємства теплоенергетики та водопровідного господарства оснащені приладами обліку. Встановлюється енергозберігаюче обладнання. Впроваджено перша в Дніпропетровській області система когенерації.В результаті вжитих заходів з енергозбереження і завдяки впровадженню енергозберігаючих технологій в 2011 році на Дніпропетровщині при зростанні промислового виробництва на 5% споживання газу та електроенергії на одиницю виробленої продукції зменшилася на 1%. Це вагомий результат реалізації Регіональної програми енергоефективності та реальний внесок Дніпропетровщини у зміцнення енергетичної безпеки України.

www.0564.

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017