Сьогодні: 27 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

ЦЕНТР ТРАНСФЕРУ ТЕХНОЛОГІЙ РАН І РОСНАНО ЗАПУСТИВ 21 ПРОЕКТ В ОБЛАСТІ НАНОТЕХНОЛОГІЙ

02 липня 2012, 09:39

Завданням Центру є комерціалізація розробок наукових інститутів РАН. Співробітники Центру за допомогою зовнішніх експертів проводять науково-технічну експертизу та визначають комерційну привабливість представлених технологій. За проектами, які пройшли цей етап відбору, проводиться доробка бізнес-складової, що включає в себе розробку бізнес-моделі, маркетингового плану та бізнес-плану проекту.

"Центр трансферу технологій РАН і РОСНАНО є потужним інструментом пошуку якісних високотехнологічних проектів, - підкреслює керуючий директор Фонду інфраструктурних та освітніх програм Євген Євдокимов, - в науково-дослідних інститутах РАН зосереджений значний науковий потенціал, а фундаментальні розробки російських учених визнані у всьому світі. Але для того, щоб ідеї вчених стали продуктами, затребуваними на ринку, необхідні компетенції на стику науки і бізнесу. Сьогодні можна сказати, що Центр зміг стати тим містком, який дозволяє вченим і підприємцям знайти і зрозуміти один одного ".
"Одна з головних проблем російського ринку венчурного інвестування - це відсутність якісних проектів, що володіють високим ринковим потенціалом, - розповідає генеральний директор ЦТТ РАН і РОСНАНО Олексій Гостомельський. - Якість проектів, які ми реалізуємо, визнано і науковим, і бізнес-спільнотами. Приміром , наш проект з виробництва полімерних адгезивів для відбілювання зубів, реалізований спільно з ІНЕОС РАН, увійшов до числа переможців Всесвітнього конкурсу споживчих товарів групи компаній Philips. А проект по створенню компактних генераторів синтез-газу на основі мембран із змішаною кисень-іонною провідністю "Сінгазтех" , який ми робимо з вченими з ІХТТ УрВ РАН, переміг у конкурсі проектів кластера "Енерготех" Фонду "Сколково" ".
Як зазначив доктор технічних наук Володимир Комлєв, провідний науковий співробітник ІМЕТ РАН, лауреат премії Президента в галузі науки і інновацій за 2011 рік: "Досягнення нашого наукового колективу в області створення біосумісних замінників кісткової тканини в даний час ми реалізуємо в рамках проекту" БіоНова ", який був би неможливий без участі Центру ".
Володимир Попов, генеральний директор ЗАТ "Техпромліт" (проектної компанії, що фінансується фондом "Наномет"), говорить, що ЦТТ РАН і РОСНАНО здійснює трансфер самих передових технологій: "За допомогою ЦТТ ми освоюємо на нашому підприємстві виробництво виробів з нової високоазотистих аустенітної ливарної стали , яка розроблена вченими з Інституту металургії та матеріалознавства РАН. За своїми характеристиками запірна арматура з нової стали значно перевершує продукцію конкурентів. Враховуючи позитивний досвід при роботі з Центром, ми плануємо спільними зусиллями в 2013 році запустити проект по використанню нових розробок РАН у виробництві сірого і високоміцного чавуну з кулястим графітом на нашому новому підприємстві у Воронежі ".
Віце-президент РАН академік Сергій Алдошин вважає, що ЦТТ РАН і РОСНАНО успішно створює умови для комерціалізації наукових розробок та інновацій між науково-дослідними інститутами РАН, російськими інститутами розвитку та бізнесом в області нанотехнологій: "Ми раді, що ідеї вчених РАН знаходять форми реального затребуваного продукту. Одним з ефективних каталізаторів цього процесу став ЦТТ РАН і РОСНАНО ".

http://www.mashportal.ru

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017