Сьогодні: 01 травня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Технопарк "Інгрія" проведе первинну експертизу проектів для "Сколково"

22 червня 2012, 12:27

Технопарк "Інгрія" і фонд "Сколково" підписали угоду про співробітництво на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.

Угода передбачає проведення технопарком первинної експертизи проектів з Петербурга. Як пояснила генеральний директор технопарку Ірина Калашникова, їх персонал пройде навчання в "Сколково", щоб допомагати компаніям складати заявки в повній відповідності до вимог фонду.

Виконавчий директор кластера інформаційних технологій інноваційного центру "Сколково" Олександр Туркот каже, що відсоток відмови високий: з тисячі поданих заявок первинний відбір проходить не більше 80-95%. З решти не більше 20% в подальшому отримують гранти на розвиток своїх проектів.

Зараз три компанії з технопарку Інгрія отримали статус резидента "Сколково". Це Speereo, "Медводена" і "Спектралазер". Зараз "Сколково" розглядає їх заявки на отримання гранту, кожна компанія претендує на суму близько 30 млн рублів. Крім того, на статус резидента претендує компанія "Гідравлічні акумулятори підвищеної ефективності".

Сьогоднішня угода передбачає, що Інгрія буде поставляти "Сколково" не менше восьми проектів рік. Втім, як каже Ірина Калашникова, зараз в Ингрії 77 резидентів і як мінімум половина з них має намір з часом стати резидентом "Сколково".
http://www.venture-news.ru

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017