Сьогодні: 30 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Сколково і підприємства Білорусі створять спільний центр НДДКР

03 червня 2012, 20:58

В інноваційному центрі висловили готовність працювати 26 міжнародних колективів вчених і розробників.

Спільний корпоративний центр науково-дослідницьких і дослідно-конструкторських робіт буде створено найближчим часом за участю фонду «Сколково» і найбільших підприємств Білорусі, а з Україною «Сколково» планує розвивати співпрацю університетів і технопарків прикордонних регіонів, повідомив у своєму блозі в «Живому журналі» віце-президент фонду по взаємодії з органами державної влади та громадськістю Станіслав Наумов. Про це повідомляється на офіційному сайті Сколково.

Учасники минулого в середу Ради глав урядів країн СНД у числі інших спільних документів затвердили положення про оператора міждержавної програми інноваційного співробітництва держав СНД на період до 2020 року. Функції оператора програми були покладені на фонд «Сколково» рішенням економічної Ради СНД від 9 грудня 2011 року.

«Затвердження положення про оператора програми дозволить, починаючи з другого півріччя 2012 року, приступити до відбору і формування переліку інноваційних проектів, розробниками яких є колективи як мінімум з трьох країн Співдружності», - зазначив Наумов.

За словами віце-президента фонду, в інноваційному центрі «Сколково» висловили готовність працювати 26 міжнародних колективів вчених і розробників з Росії, Казахстану, Білорусії, України, Молдови, Узбекистану. Вони мають намір виконувати проекти, зокрема, в області теплової енергетики та біоенергетики, а також медицини. Ще однією темою спільних робіт може стати відпрацювання ключових принципів реалізації проекту зі створення міжнародної аерокосмічної глобальної системи моніторингу.

Наумов повідомив, що перші проекти до кінця поточного року пройдуть міжнародну експертизу і будуть запропоновані для включення в міждержавну програму інноваційного співробітництва держав-учасників СНД на період до 2020 року..

Загальною базою підготовки кадрів для спільних інноваційних компаній з країн СНД стане Сколковский інститут науки і технологій (СколТех), додав Наумов.

Інноваційний центр «Сколково» повинен стати найбільшим в Росії випробувальним полігоном нової економічної політики. На спеціально відведеній території в близькому Підмосков'ї будуть створені особливі умови для досліджень і розробок, у тому числі для створення енергетичних та енергоефективних, ядерних, космічних, біомедичних і комп'ютерних технологій.

Источник(и):nanoprom.net

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017