Сьогодні: 06 травня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Рустем Хамітов позначив пріоритетні напрямки інноваційного розвитку Башкирії

12 червня 2012, 11:39

Пріоритетними напрямками інноваційного розвитку Башкортостану є наноіндустрія, IT-технології, авіаційні і транспортні системи, виробничі і живі системи, раціональне природокористування, енергетика та енергозбереження.

Про це заявив президент республіки Рустем Хамітов на інвестиційному форумі «Зауралля-2012», який проходив 8-9 червня в Сібаї, повідомляє республіканський портал. Для реалізації цих напрямків в республіці створюється відповідна інфраструктура - технопарки, бізнес-інкубатори, центри трансферу технологій. Створено Територіальний центр інновацій та Центр кластерного розвитку. За словами Хамітова, територія республіки поділена на три кластера: центральний - нафтохімічний, західний, що складається з комплексу підприємств, що обслуговують нафтогазову галузь країни, і південний кластер малої авіації.

«Наприклад, в рамках нафтохімічного кластера спільно з компанією «Газпром» на майданчику «Газпром нафтохім Салават» планується створити індустріальний парк «Салават». - Повідомив Хамітов. - Цей технологічний комплекс з переробки нафтохімічної продукції в перспективі стане основою Всеросійського центру газової хімії. В його рамках передбачається реалізувати 15 базових проектів з виробництва продукції високих переділів. Першочерговим завданням є залучення в якості резидентів цих об'єктів інноваційної інфраструктури, насамперед, підприємств малого та середнього бізнесу ».

У цьому році розпочато будівництво спільного російсько-французького заводу з виробництва гідротехнічного обладнання «Альстом-РусГідроЕнерджі», на основі якого буде створено технопарк енергоефективних технологій, - розповів президент. У загальній складності в роботі форуму «Зауралля-2012» взяли участь близько 400 осіб - представники органів влади, бізнесмени, вчені та громадські діячі з 14 регіонів країни. Цьогорічний захід проводився вперше. Надалі організатори - Уряд Башкортостану, автономна некомерційна організація «Агентство стратегічних ініціатив по просуванню нових проектів» (АНО АСИ), загальноросійська громадська організація «Ділова Росія» і Торгово-промислова палата (ТПП) РБ - планують зробити його щорічним.

За результатами форуму було укладено 11 угод про інвестиційне співробітництво, в результаті реалізації яких в субрегіон буде інвестовано більше 7 млрд рублів, повідомляє офіційний сайт уряду Республіки Башкортостан.

Нагадаємо, що 5 квітня 2012 учасники загальних зборів членів Ради Асоціації інноваційних регіонів Росії проголосували за включення Республіки Башкортостан до складу АІРР.

www.polit.ru

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017