Сьогодні: 26 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Просунуті підприємці Львова

05 листопада 2013, 12:20

"Іскра" щорічно випускає близько 230 млн ламп розжарювання , при цьому основна частина продукція направляється на експорт в 33 країни світу. Всього ж на " Іскрі " виробляється більше 300 різних виробів - від люмінесцентних ламп і ламп розжарювання до автомобільних фар , галогенних джерел світла і вуличних ліхтарів. В даний час приблизно 12% усіх вироблених на " Іскрі" ламп є енергозберігаючими , 9 % ставляться до спеціальних видів і 70 % - це звичайні лампи розжарювання.

На Україні продукція підприємства розходиться під маркою "Іскра" , але в більшості європейських країн вони відомі як Volta ( Вольта ) . Не так давно НЕФКО профінансувала проект переведення електричних мереж підприємства на підвищену напругу , що дозволило значно знизити втрати в них і відповідно скоротити споживання вугілля на енергоблоці "Іскри" . Скорочення втрат електроенергії на 240 МВт • год і зниження витрати вугілля зменшило викиди двоокису вуглецю на 106 тонн на рік. При цьому щорічно заощаджується близько 190 тис. євро.

Поки основним енергоносієм на підприємстві залишається природний газ , але планується повністю замінити його на відновлювальні джерела енергії.
"Ціна на природний газ зросла за останні дев'ять років в шість разів , що змушує активно шукати інші можливості енергопостачання нашого підприємства , " каже головний інженер " Іскри" ' Мирон Костів .

Постійні проблеми з газовими поставками лихоманять " Іскру " і її виробництва. На " Іскрі " планують реконструювати одну з печей і за цей рахунок знизити річне споживання природного газу на 890 тис. м3. Всього ж "Іскра " споживає приблизно 10.2 млн. м3 газу на рік. Печі необхідні як для випуску лампових колб , так і для виробництва ізоляційної скломаси . У перспективі виробництво необхідно переорієнтувати з урахуванням зростаючого попиту на діодні лампи та інші енергоефективні джерела світла , щоб зберегти завойовані експортні показники .

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017