Сьогодні: 01 травня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

На розвиток інноваційних кластерів можуть виділити 25 млрд рублів за 5 років

20 червня 2012, 14:06

Відбір пілотних проектів інноваційних територіальних кластерів йде на виконання доручення колишнього президента РФ Дмитра Медведєва, даного ним за підсумками засідання президії Держради 11 листопада 2011. Перелік проектів, який буде затверджувати уряд РФ, готує робоча група з розвитку приватно-державного партнерства в інноваційній сфері при урядовій комісії з високих технологій та інновацій, в яку входять представники Мінекономрозвитку РФ, РАН, Курчатовського інституту, мерії Москви, фонду "Сколково" і ряду інших структур.

Після того, як 19 березня був оголошений конкурс, в Мінекономрозвитку РФ було представлено 94 конкурсних заявки. До теперішнього моменту група підготувала перелік з 25 проектів, що складаються з двох частин.

У першу з них увійшли 13 кластерів, програми розвитку яких передбачається підтримати через надання субсидій з бюджету регіонів Росії. "При цьому передбачається виділення з федерального бюджету коштів в загальному обсязі до 5 мільярдів рублів щорічно протягом п'яти років, починаючи з 2013 року", - наголошується в повідомленні.

У числі цих 13 проектів - московський кластер "Зеленоград", де будуть розвивати інформаційно-комунікаційні технології, два підмосковних кластера - ядерно-фізичний і нанотехнологічний кластер в Дубні і біотехнологічний в Пущино, Обнінськ кластер фармацевтики, біотехнологій та біомедицини (Калузька область).

Крім того, в першу частину переліку увійшли петербурзькі кластери радіаційних технологій, фармацевтичної і медичної промисловості, нижегородський Саровський інноваційний кластер, аерокосмічний кластер Самарської області, ядерно-інноваційний кластер Дімітровограда, ряд кластерів в Красноярської, Новосибірській і Томській області, а також в Татарстані.

Проект переліку буде представлений в уряд РФ для затвердження до 1 липня.
http://www.venture-news.ru

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017