Сьогодні: 29 березня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

На Іннопромі підписано десять угод про співпрацю

13 липня 2012, 10:28

З самого ранку у виставкових павільйонах спостерігався аншлаг, в якості відвідувачів виступав майже весь регіональний політичний і бізнес-бомонд: керівники регіонів УрФО, повпред президента, директора заводів, депутати, представники галузевих спілок та професійних об'єднань.

- Одне з наших провідних підприємств, що займається транспортуванням газу, підписує угоду з Уральським федеральним університетом, - сказала губернатор Югри Наталія Комарова. - Ми, в свою чергу, мають намір відновити угоду між урядом округу і вузом про створення центру підготовки кадрів вищої ланки. Я дуже уважно вислухала інформацію про розробки обладнання для пожежогасіння, які представлені на стенді Урфу. У Югри велика територія, яку кожен сезон потрібно захищати від пожеж. Цікаві й досвідчені зразки, що дозволяють виявляти вибухові речовини. На Іннопроме наш округ представляє технопарк зі своїми розробками. Мені здається, наша присутність на виставці вдалося, хоча, подивившись на все це, я бачу, як можна попрацювати, щоб було цікавіше й наочніше.

Перша частина дня була присвячена прогнозами - відомі вчені, громадські діячі та футурологи міркували про наукове і промисловому "завтра". В цей же час стартував кубок промисловців Уралу за підтримки Мінпрому, інфраструктурного хаба і АСІ. Голова уряду РФ Дмитро Медведєв прилетів до Єкатеринбурга в 14.00 за місцевим часом, оглянув кілька стендів, після чого взяв участь у пленарному засіданні і провів зустріч з представниками уральського бізнесу. У сусідньому залі в цей же час відбувся координаційна рада по промисловості, де обговорювалися перспективи зведення доступного житла для співробітників підприємств із залученням ресурсів Фонду розвитку житлового будівництва. Завершилася програма першого дня офіційним прийомом губернатора Свердловської області в Літературному кварталі.

У перший день на Іннопромі було підписано близько 10 угод про співпрацю, в тому числі між Челябінської областю та фондом "Сколково", Свердловської областю та ГК "Російські автомобільні дороги", Трубно-металургійною компанією і "Сіменс". У присутності перших осіб завізували свої домовленості Урфу і "Сіменс", ОЕЗ "Титанова долина" та НПП "Машпром", "Корпорація розвитку" і Урфу, Уралвагонзавод і "Bombardier Transportation". В ході засідання координаційної комісії з розвитку наноіндустрії в Свердловській області було оголошено про плани по створенню наноцентрів до кінця третього кварталу. Інвестором проекту виступить УВЗ.

Дмитро Медведєв, голова уряду РФ: "Я радий, що з'являються такі майданчики. Є кілька форумів, де зустрічаються великі міжнародні компанії, полягають багатомільярдні угоди, але важливо, щоб були нормальні федеральні, регіональні виставки, куди може приїхати будь-який бізнесмен і показати себе без надлишкових складнощів і не сплачуючи величезних грошей ".
http://www.venture-news.ru

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017