Сьогодні: 01 травня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Медведєв прибув в Ріо-де-Жанейро на конференцію ООН

21 червня 2012, 11:25

В ході переговорів також будуть порушені питання відмови від субсидування видобутку викопного палива; трансферу технологій, фінансової підтримки сталого розвитку, статусу Програми ООН з навколишнього середовища.
На початку 2012 року група високого рівня з глобальної стійкості, сформована генсеком ООН Пан Гі Муном, рекомендувала країнам визначити цілі в галузі сталого розвитку на додаток до існуючих Цілям розвитку тисячоліття (ЦРТ) - восьми міжнародним цілям, про досягнення яких до 2015 року домовилися країни- члени ООН і міжнародні організації. Для розробки Цілей сталого розвитку в рамках ООН планується створити спеціальну робочу групу з 30 представників п'яти регіонів.
Сам Пан Гі Мун назвав угоду про розробку Цілей сталого розвитку «програмою мінімум» для сьогоднішньої конференції. Генсек закликав країни продовжити роботу, яка почалася з прийняттям ЦРТ, після 2015 року.
Важливою темою переговорів залишається проблема субсидування видобутку викопного палива. Рішення про поступову відмову від екологічно небезпечних прямих і непрямих субсидій в енергетиці країни «великої двадцятки» взяли на саміті а Піттсбурзі в 2009 році. Екологи наполягають, що ці кошти необхідно витрачати на інші цілі, що відповідають принципам сталого розвитку, наприклад, на розвиток відновлюваної енергетики. Однак, за даними організації Oil Change International, ні одна з держав G20 поки не змогло повністю відмовитися від субсидування викопного палива.
http://mir24.tv

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017