Сьогодні: 06 травня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Інститут технологій «Сколково» набрав перших студентів

11 червня 2012, 11:15

Основним «коником» програми університет називає інтеграцію в ній освіти, дослідницької і підприємницької діяльності. В рамках навчання передбачається участь студентів у наукових дослідженнях з вченими з різних країн світу, а також їх знайомство з міжнародними технологіями підприємництва.
У серпні 2012 р. пілотна група пройде чотиритижневий курс навчання в Массачусетському технологічному університеті (MIT), де вони зможуть краще пізнати один одного і адаптуватися до роботи в міжнародній науковій середовищі, а також прослухають короткий курс по комерціалізації інновацій і підприємництва, розповідають в університеті.
У вересні студенти розпочнуть навчання за основною магістерською програмою. Їх розподілять між чотирма дослідними інститутами, де вони проведуть перший рік: Імперський коледж Лондона (ICL), Швейцарська вища технічна школа в Цюріху (ETHZ), Гонконгський інститут наук і технологій (HKUST) або в MIT. Після цього навчання продовжиться в Москві.
Навчання для студентів буде безкоштовним, уточнили CNews в Сколковському інституті. Крім того, кожен учасник стипендіальної магістерської програми отримає фінансову підтримку, яка покриває навчання в університеті-партнері, щомісячну оплату житла, витрати на книги в кожен семестр, авіаквитки, студентську візу і медичну страховку.
Для того щоб подати заявку на навчання в інституті, молодим людям було необхідно мати базову вищу освіту за обраним профілем. Щоб увійти до складу пілотної групи, абітурієнти пройшли суворий відбір, кажуть в інституті.
Перший тур відбору проходив через інтернет. Абітурієнти повинні були заповнити спеціальну форму-заявку на сайті інституту. В цілому було зібрано близько 200 таких заявок. Далі відбіркова комісія обрала з цього списку більше 40 студентів, яких запросили в Сколковского інститут для проведення фінального відбіркового туру.
Фінальний тур був розроблений спеціально для того, щоб студенти могли продемонструвати свої лідерські амбіції, прагнення до отримання нових знань і бажання брати участь у наукових проектах, пояснюють в інституті.Крім того, студенти здавали тест на знання англійської мови TOEFL (навчання в інституті ведеться англійською), виконували групові завдання і проходили індивідуальні інтерв'ю.
Сколковского інститут науки і технологій був заснований в 2011 р. в партнерстві з Массачусетським технологічним інститутом. Очолює його професор MIT Едвард Кроулі (Edward Crawley), а серед засновників інституту «Сколково», за даними бази «Спарк», значаться «Роснано», «Російська венчурна компанія», «Зовнішекономбанк», Московський фізико-технічний інститут, Томський політехнічний університет та ін
Крім інформаційних та енергетичних технологій в університеті згодом також можна буде пройти навчання в області біомедичних, ядерних і космічних технологій, а також отримати ступінь кандидата наук за цими напрямками. За планами інституту, в перспективі в ньому буде навчатися до 1,2 тис. студентів. Число викладачів планується збільшити до 200 чоловік. Крім того, в інституті планується налагодити роботу 15 дослідницьких центрів з різних напрямків.
www.cnews.ru

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017