Сьогодні: 01 травня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Фонд "Сколково" почне працювати в 2012 році в чотирьох країнах СНД

22 червня 2012, 12:08

Представники фонду "Сколково" в поточному році розпочнуть роботу в Казахстані, Білорусії, Вірменії та в Україні в рамках міждержавної програми інноваційного співробітництва держав-учасників СНД на період до 2020 року, повідомив РІА Новини заступник керівника Росспівробітництва Ігор Морозов.

За його словами, таке рішення озвучено 20 червня на погоджувальній комісії країн СНД. Міждержавна програма інноваційного співробітництва країн Співдружності була прийнята 18 жовтня 2011 на 58-му засіданні ради глав урядів СНД у Санкт-Петербурзі. У жовтні 2011 року економічна рада СНД поклав функції оператора програми на некомерційну організацію "Фонд розвитку Центру розробки та комерціалізації нових технологій" (фонд "Сколково").

"Ми абсолютно впевнені, що в поточному році представники "Сколково" будуть працювати в Казахстані, Україні, Білорусії та Вірменії як у найбільш просунутих в інноваційному відношенні партнерах по СНД", - сказав Морозов.

Він повідомив, що до 2015 року планується створити мережу національних контактних центрів, де представники "Сколково" будуть працювати в рамках російських центрів науки і культури (РЦНіК) в інноваційному середовищі пострадянського простору. Дані центри знаходяться у віданні Росспівробітництва.

"Сколково" стане інструментом з відбору на території Євразійського союзу інноваційних розробок для того, щоб їх фінансувати починаючи від стартапів і довести до рівня комерціалізації ", - пояснив заступник керівника Росспівробітництва.

За його словами, Росспівпраця представлено в 73 країнах світу, і "Сколково" буде поступово розширювати своє представництво в світі.

"Один з найближчих наших кроків з відкриття представництва" Сколково "на базі РЦНіК - це Вашингтон, Берлін, Париж. Я думаю, що ми будемо готові зі" Сколково "відпрацювати план (по відкриттю там представництв) в 2012 році", - сказав Морозов , пояснивши, що план роботи по країнах поза СНД планується затвердити у першій половині липня поточного року.
 http://www.venture-news.ru

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017