Сьогодні: 26 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

«ФЕД» об'єднається з московським «Трансмашем»

19 липня 2012, 10:50

Про це повідомив генеральний директор заводу «ФЕД» Олександр Жданов, пише «Status Quo».
За його словами, кілька років тому виникла необхідність освоїти на підприємствах Харкова виробництво гальмівних систем для залізниць.
«Тоді монополістом у виробництві цих систем був« Трансмаш ». За завданням Кабміну наш завод освоїв подібне виробництво », - повідомив Жданов.
За його словами, крім того, що були створені нові робочі місця, відразу знизилися ціни на гальмівні системи для залізничного транспорту України.
«Від впровадження проекту виграла «Укрзалізниця », виграв і завод», - зазначив Жданов.
За його словами, рівень розвитку виробництва гальмівних систем досяг такого рівня, що заводчани почали думати про його розширення.
«Ми вирішили не конкурувати з «Трансмаш », а запропонували їм створити СП з виробництва гальм, які будуть використовуватися і в Україну, і в Росії, і в Кахазстане, і в Ірані, та інших країнах. Я думаю, ми будемо йти по шляху зближення з Росією », - зазначив Жданов.
Як писали «Харків. Коментарі », у «ФЕД »вже є досвід спільних з Росією проектів - зокрема, у створенні ТОВ« Українсько-Російський технопарк «Слобожанщина». Його співзасновниками стали ХНУ ім В.Н. Каразіна, Харківський національний університет радіоелектроніки, Науковий парк «ФЕД» і Федеральне державне автономне освітня установа вищої професійної освіти «Білгородський державний національний дослідницький університет» Російської Федерації.
Технопарк «Слобожанщина» працюватиме в напрямку трансферу технологій в сферах: авіації, верстатобудування, інноваційної мехатроніки, нанотехнології, інформаційно-комунікаційних технологій, біотехнології, біомедицини та фармації, ядерних технологій в енергетиці та охорони здоров'я, енергозбереження та нових технологій виробництва енергії, приладобудування, нових технологій в АПК.
http://kharkov.comments.ua

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017