Сьогодні: 01 травня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Дочірня компанія корпорації Intel прописалася в Сколково

21 червня 2012, 11:15

Першим проектом, який був схвалений експертною комісією і затверджений фондом «Сколково», стала «Розробка інтелектуальної автомобільної системи з підтримкою сервісів ЕРА-« Глонасс »на базі відкритої програмної платформи». Робоча назва проекту - Russian Hill, він розробляється спеціально для російського ринку. Платформа розроблена на базі операційної системи з відкритим кодом, сумісної з Linuх і в перспективі з Тizen, яка прийнята в якості стандарту альянсом автовиробників GENIVI.

Каміль Ісаєв, гендиректор з досліджень і розробок Intel в Росії, вважає, що скоро без автомобільних комп'ютерів не буде обходитися жоден автомобіль. Він розраховує, що в Центр компетенцій в Сколково увійдуть автовиробники та постачальники електроніки для автопрому. Обсяг інвестицій поки невеликий, але проект розрахований на кілька років, надалі партнери Intel по Центру компетенцій можуть залучити фінансування фонду «Сколково», говорить Ісаєв. Сьогодні експертизу пройшов другий проект Intel в «Сколково» - розробка компіляторів і бібліотек з відкритим кодом.

Крім того, сьогодні стало відомо про те, що компанія IBM підписала з фондом "Сколково" угоду, в рамках якого IBM буде допомагати фонду вибудовувати систему управління інтелектуальною власністю. Про це повідомив генеральний директор IBM у Східній Європі та Азії Кирило Корнільєв на індустріальному консультативну раду "Сколково". "За конкурсом наберемо тямущих людей і їх підготуємо", - заявив Корнільєв. За його словами, вони стануть основою кадрового складу, який буде управляти інноваційним процесом, розвитком, створенням і просуванням інтелектуальної власності.
http://www.venture-news.ru

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017