Сьогодні: 06 травня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

ДЕРЖІНФОРМНАУКИ НАДАСТЬ ПІДТРИМКУ СТВОРЕННЮ ІННОВАЦІЙНОГО ПАРКУ BIONIC HILL

11 червня 2012, 11:29

«Держінформнауки бере зобов'язання забезпечити бюджетне фінансування окремих складових BIONIC Hill. Цей проект вигідний і державі як національний і муніципальний інститут розвитку, і високотехнологічним компаніям-учасницям як ефективне середовище для ведення бізнесу та комерціалізації інновацій. Планується, що обсяг експорту високотехнологічної продукції з високою доданою вартістю складатиме до $700 млн. на рік. Ми також готові усебічно сприяти залученню високотехнологічних компаній до участі в проекті та формуванню позитивного міжнародного іміджу інноваційного парку», - повідомив Володимир Семиноженко.

«У свою чергу, UDP як ініціатор цього проекту забезпечуватиме не лише будівництво і експлуатацію об'єктів на території BIONIC Hill, але також комплексне управління і розвиток інноваційного парку», - підтвердив  Валерій Кодецький.

29 березня 2012 року під час проведення Першого Київського інвестиційного форуму Головою Київської міської державної адміністрації Олександром Поповим і генеральним директором компанії UDP Валерієм Кодецьким був урочисто підписаний Меморандум щодо створення інноваційного парку BIONIC Hill. Реалізація проекту відповідає Стратегії розвитку Києва до 2025 року.

Для довідки: створення інноваційного парку BIONIC Hill забезпечує майже 35 тис. робочих місць в інноваційних секторах економіки, надходження до країни прямих іноземних інвестицій і залучення нових технологій, зростання валового регіонального продукту і створення нових джерел наповнення бюджетів усіх рівнів. 
Загальна територія інноваційного парку BIONIC Hill - 147 га. На цій території розмістяться офісні центри українських і зарубіжних компаній, сучасний навчально-дослідницький центр, виробнича зона, готель з конференц-залом, торгово-розважальний центр, спортивно-оздоровчий комплекс і комфортне житло для 10 тис. фахівців і членів їхніх сімей, а також велика рекреаційна зона. Завершення першої черги будівництва інноваційного парку загальною площею понад 100 тис. м. кв.  планується вже в 2014 році.
Створення BIONIC Hill сприяє виходу України на якісно новий рівень міжнародної науково-технічної співпраці та покращує  інвестиційний імідж країни у світі.

www.dknii.gov.ua

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017