Сьогодні: 28 березня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Держава у смартфоні

07 червня 2019, 13:27

   Наступного тижня заплановане перше експертне обговорення проекту концепції "Держава у смартфоні"/ Про це повідомив радник Президента України Михайло Федоров.
   "У рамках розробки концепції ми провели першу зустріч із представниками Академії електронного управління Естонії, одним із ключових напрямів роботи якої є цифрова трансформація державного управління. Сьогодні академія, по суті, є всесвітнім центром консалтингу, який надав експертну або проектну допомогу понад 50 країнам світу", – заявив Федоров.
    Він також додав, що естонський досвід вважається одним із найкращих у світі. "Тому дуже важливо, що Естонія вже сьогодні є надійним партнером України у сфері розвитку е-урядування та планує подальше розширення експертної й технічної допомоги у запровадженні системи обміну даними «Трембіта» та модернізації реєстрів", – зазначив радник Президента.
    Чергова робоча зустріч запланована вже на початку наступного тижня у Таллінні, де представники естонського уряду представлять найкращі практики та рекомендації до проекту концепції "Держава у смартфоні".
    "Одним із важливих напрямів концепції, який обговорювався з експертами, є розвиток електронної ідентифікації в Україні. Ми прагнемо швидко забезпечити громадян надійними, зручними та безпечними засобами електронної ідентифікації. Саме це допоможе українцям у найближчому майбутньому не ходити до чиновників по дозволи та довідки, оформлення соціальної допомоги, реєстрацію бізнесу тощо, а отримувати ці послуги не виходячи з дому чи офісу", – пояснив Федоров.
    Зі свого боку, перший заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування Олексій Вискуб зазначив, що сьогодні громадянам доступні такі засоби е-ідентифікації, як електронний підпис, MobileID, BankID, ID-картка, але рівень їхнього використання є дуже низьким. Серед причин – брак відповідних навичок, складні зарегульовані процедури, відсутність доступної інформації та широкої мережі надання цих сервісів, застарілі технології. Відповіді на всі ці виклики будуть представлені у новій концепції та відповідному плані. Згідно з ним, до кінця 2019 року українцям мають бути доступні понад 200 пріоритетних електронних послуг. Але їхні переваги українці відчують лише за умови успішного розвитку е-ідентифікації.
Укрінформ

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017