Сьогодні: 26 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

Чудо техніки та незамінний помічник на полі. Унікальний комбайн сьомого покоління «Трібіан»

06 листопада 2013, 11:32

Багато фермерів закордоном вже чули про комбайн « Трібайн » ( Tribine ) з Інтернету і соціальних мереж. Аграрна торгова система АГРОРУ.ком вперше розповідає про новинку в Росії.

Боб Діллон , фермер зі штату Індіана , привіз своє дітище , - унікальний комбайн з молотильної продуктивністю комбайна 7- го класу і причепом ємністю 1000 бушелів ( 35 , 2 м3 ) - у штат Канзас , ближче до двох основним виробникам агротехніки , AGCO і компаніям " Крастбастер / Спід Кінг " ( Crustbuster / Speed King ) .

Діллон витратив 15 років свого життя на створення комбайна Трібайн . Колишній бізнесмен , який повернувся після завершення кар'єри до себе в фермерське господарство , згадує , як сидячи в кабіні трактора під час збору врожаю він витрачав дорогоцінний час в очікуванні розвантаження свого причепа .

"Дуже не економічно " , - резюмував він в той момент і задумав створити комбайн підвищеної місткості. « Максимальна місткість звичайного комбайна становить 400-450 бушелів ( 14,08-15,8 м3) » , - зауважує Діллон , фермерське господарство якого знаходиться у Дір Гріко в штаті Індіана , і який привіз свій комбайн в Канзас для доопрацювання . - « Зібрати 15 мільярдів бушелів ( 528 млн м3). Кукурудзи в одних тільки Сполучених Штатах Америки - завдання не з легких для служб логістики».

 

задній модуль:

 

Комбайн « Трібайн » унікальний тим , що його задня половина , названа « модулем » , розроблена і виготовлена Діллоном відповідно з точними технічними вимогами компанії " Крастбастер / Спід Кінг" ( Crustbuster / Speed King ) . Задній модуль комбайна вміщує 1000 бушелів ( 35 , 2 м3 ) зерна . Шнековий розвантажник комбайна може за дві хвилини завантажити напівпричіп. З цією метою , «задній модуль зазнав деякі сучасні технічні зміни » , - зазначив Рейн Херрман ( Rhein Herrman ) , інженер фірми " Крастбастер / Спід Кінг" ( Crustbuster / Speed King ) .

 

  

Шнековий розвантажник діаметром 22 дюйми ( 55,88 см ) розташований в тильній частині комбайна , довжина розвантажувача становить 23 фути ( 6,9 м). Це дозволяє оснастити комбайн « Трібайн » 12- рядної кукурудзозбиральної приставкою або жаткою шириною 35 футів ( 10,5 м). Шнековий розвантажник складається з двох секцій : нижня секція встановлена під кутом менше 450 від горизонталі , що сприяє високій швидкості потоку зерна. Герметичне з'єднання нижньої і верхньої секцій запобігає втрати зерна . Тим часом , верхня секція розвантажувача може переміщатися взад- вперед і вгору- вниз , це дозволяє операторам , рівномірно і повністю заповнювати напівпричіп.

 "Ми вклали багато технічних ноу - хау в розробку системи розвантаження " , - підкреслив Херрман .

Очищене зерно потрапляє з молотильного модуля в задній модуль за допомогою 12 дюймового ( 30,48 сантиметрового ) розвантажувача . Усередині бункера ланцюгової розвантажник рухається від одного кута до іншого кутку причепа , тоді як у більшості зерновозів розвантажник встановлюють посередині. Гнучке розташування розвантажувача в новому комбайні дозволяє підвищити швидкість і родуктивність розвантаження.

Ворох виходить з переднього модуля і розподіляється за допомогою двох гідравлічних вентиляторів , розташованих на другому модулі .

 Передній модуль комбайна « Трібайн » запозичений у комбайна Gleaner моделі S77 . Зерновий бункер цього комбайна був замінений , на комбайн поставлений новий двигун 370 к.с. Незначні зміни торкнулися двигуна , були додані три гідравлічних насоса , які приводять в дію повний привід комбайна , циліндри рульового управління повного приводу і масивний розвантажувальний шнек .

 

Унікальне рульове управління

     Аналогічно шарнірно зчленованою трактора з чотирма ведучими колесами , комбайн « Трібайн » також є шарнірно зчленованою машиною. « Трібайн » може здійснити поворот на 30 градусів у будь-яку зі сторін. Задня вісь може обертатися навколо своєї осі і повертати колеса в одну сторону , що дозволяє оператору зрушувати задню частину комбайна ( бункер ) у процесі перевантаження на 0,9 - 1,5 м ближче до зерновозів щодо осі руху комбайна. Комбайн має малий радіус повороту , а на полі він залишає невелику колію , тим самим обмежуючи площа ущільнення грунту.

Новий комбайн буде представлений на виставці ЕКСПО AgConnect в штаті Канзас. Діллон сподівається отримати додатковий стимул від хліборобів . Він вже працював на своєму комбайні в грудні на кукурудзяних полях , зумівши зібрати весь осінній урожай . « Як і очікувалося , комбайн впорався з завданням» - зазначає Діллон .

«Наш комбайн викликав великий інтерес серед фермерів в інтернеті " , - повідомив Діллон . « Комбайн « Трібайн »потрапив в точку. Ми хочемо бачити цей комбайн на службі у багатьох фермерів . А потім нам потрібно буде знайти партнера з виробництва цієї техніки

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017