Сьогодні: 19 квітня 2024 RU UA EN
Про мережу Контакти

У ЖДТУ пройшла X Всеукраїнська наукова конференція «Сучасні проблеми екології та геотехнологій».

15 квітня 2013

      В період з 10 до 12 квітня 2013 року в Житомирському державному технологічному університеті проведена X ювілейна Всеукраїнська наукова конференція студентів, магістрів та аспірантів «Сучасні проблеми екології та геотехнологій». Організаторами конференції стали гірничо-екологічний факультет ЖДТУ, Житомирська обласна організація українського товариства охорони природи та Поліський філіал Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації, Управління освіти Житомирської міської ради, Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області.
     Урочистою промовою відкрив конференцію проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку ЖДТУ Віктор Євдокимов. З привітанням до учасників конференції звернулися також організатори та гості конференції.
     Захід є традиційним і проходить щорічно на базі гірничо-екологічного факультету ЖДТУ. Цього року участь у конференції взяли студенти, магістри та аспіранти 37 вищих навчальних закладів з 19 міст України. Крім того учасниками конференції були представники Російської Федерації та Республіки Польщі. Усі учасники представили цікаві та змістовні доповіді присвячені проблемам довкілля, природокористування, природозбереження, збалансованому природокористуванню, збереженню біорізноманіття, екології людини, геотехнологіям та маркшейдерській справі.
     Крім виступів екологічного спрямування досить широко було представлено проблеми геотехнологій та маркшейдерської справи. Студентами було розглянуто нові перспективні методи розробки родовищ, способи виготовлення готової продукції із каменю, підвищення їх зносостійкості та декоративних властивостей.
     Результати роботи конференції представлено у вигляді збірника тез X Всеукраїнської наукової конференції студентів, магістрів та аспірантів «Сучасні проблеми екології та геотехнологій», які було подано учасниками конференції.

Copyright (c) ДП "Укртехінформ" 2017